Langedijk

Net als vorige week zal Pieter Langedijk ook vanavond in de basis beginnen. Na een zeer moeizame eerste periode in Deventer lijk de rappe buitenspeler eindelijk zijn kans te krijgen in de kleuren van juweel. De verwachtingen waren hooggespannen toen Langedijk anderhalf jaar geleden over kwam van RKC Waalwijk. Met 25 doelpunten in 53 wedstrijden en tal van assists was hij de grote uitblinker in Waalwijk. Tot op heden heeft het Deventer publiek nog weinig kunnen genieten van zijn kwaliteiten. Laten we hopen dat de uitstekende assist van afgelopen zondag in Kerkrade een voorbode is de terugkerende vorm van Pieter Langedijk, het is hem gegund. De aanvalslinie zal vanavond worden gecomplementeerd door Jarslav Navratil en Paco van Moorsel. Het doorschuiven van Paco van Moorsel vanuit het middenveld naar de spitspositie gaat ten koste van Thomas Verheydt. De boomlange centrumspits, tot dusverre goed voor 6 doelpunten, zal vanavond genoegen moeten nemen met een plaats op de reservebank. De vrijgekomen plek op het middenveld zal worden ingenomen door Jeff Stans, die afgelopen zondag nog ontbrak vanwege griep. Centraal achterin vervangt publiekslieveling Julius Bliek de geschorste Gino Bosz.

Almere City FC

Na een goed eerste periode is Almere City weggezakt naar een 10e plaats op de ranglijst. De laatste 4 wedstrijden gingen verloren en de laatste overwinnin dateert van 9 november 2018, toen won de ploeg van trainer Michele Santoni met 2-1 van Cambuur Leeuwarden. Afgelopen zondag speelde de ploeg een uistekende eerste helft in de thuiswedstrijd met FC Volendam maar de ploeg uit Almere vergat zichzelf te belonen. In de tweede helft kreeg het daarvoor de rekening gepresenteerd. Onder andere door een blunder van doelman Timo Plattel verloor Almere City wederom. Voor de jonge doelman betekende dit meteen zijn laatste wedstrijd in de basis want afgelopen week versterkte Almere City FC zich met doelman Agil Etemadi. De ervaren doelman komt over van de Graafschap en zal naar alle waarschijnlijkheid vanavond al in de basis starten.

Media

Dat Go Ahead Eagles een uitstekend seizoen draait is algemeen bekend. De Eagles tellen weer mee en wekelijks verschijnt onze mooie club op een positieve manier in de media. Misschien totaal off-topic maar zeker niet minder belangrijk of minder gewaardeerd is het feit dat ook de eigen media-afdeling van Go Ahead Eagles fantastisch werk levert. Onder leiding van Wouter Rutgers timmert Go Ahead Eagles ook in media land flink aan de weg. Met wekelijks nieuwe onderwerpen zoals ‘De uitgevlogen Eagles’, #ChoositTuesday en het bijvoorbeeld het spraakmakende verslag vanuit Belek verzorgt door Stans, Verheydt en Bliek worden supporters op de hoogte gehouden en verschijnt er bijna dagelijks nieuws over Go Ahead Eagles op verschillende media kanalen. Erg leuk en een beter manier om aan klantenbinding te doen bestaat er in mijn ogen niet, complimenten voor iedereen die hieraan zijn of haar steentje bijdraagt!