DOORGAAN
Helaas verloor Go Ahead Eagles afgelopen vrijdag van zichzelf. In het uitduel met Jong AZ speelde Go Ahead Eagles zwak en werden de defensieve fouten dit keer wel afgestraft door de tegenstander. Het betekende het eerste puntverlies voor de ploeg van John Stegeman. Onnodig puntverlies welteverstaan maar, zoals zo vaak aangestipt door onze trainer, hoort ook dit bij het proces. Voor nu is het mouwen opstropen en doorgaan met waar we mee bezig zijn.

WEKEN VAN DE WAARHEID
Tijd om lang stil te staan bij de nederlaag van afgelopen vrijdag is er niet. Aanstaande vrijdag wacht de eerste echte krachtmeting van dit seizoen. Dan treedt Go Ahead Eagles namelijk thuis aan tegen de kampioen van het afgelopen seizoen. Jong Ajax, dat afgelopen maandag met 2-0 van Helmond Sport wist te winnen, staat met 10 punten op de 5e plek en kan terugkijken op een prima seizoenstart. Alleen het uitduel met Roda JC werd verloren. Voor Go Ahead Eagles zijn de weken van de waarheid aangebroken. Met achtereenvolgens NEC, Sparta, Roda JC, Almere city en Cambuur Leeuwarden als tegenstander moet ons Kowet vol aan de bak.

Na de thuiswedstrijd, van 26 oktober, tegen SC Cambuur zal pas echt duidelijk zijn waartoe dit Go Ahead Eagles in staat is. Zijn de mannen van John Stegeman in staat om mee te strijden voor een plaats in de top 5 of is behalen van een periodetitel het hoogst haalbare. Hoe dan ook, de aankomende weken zullen smullen worden voor de trouwe aanhang van Kowet.

OPSTELLING
Wederom geen wijzigingen in de opstelling van Go Ahead Eagles vanavond. Ondanks de nederlaag van afgelopen weekend houdt trainer John Stegeman vast aan dezelfde elf spelers. Voor de spelers een uitgelezen mogelijkheid om zich te revancheren en als ploeg verder te bouwen aan een onverslaanbaar collectief.

VAK 19
Ze mogen weer naar binnen. De heren en dames van vak 19 moesten de eerste twee thuiswedstrijden verstek laten gaan vanwege een, door de KNVB opgelegde, schorsing van twee duels. Vanavond tegen Jong Ajax zal vak 19 weer gevuld zijn en dat is goed nieuws. Vak 19, in de media vaak breed uitgemeten en bekritiseerd, vertegenwoordigd als geen ander het rauwe randje dat onlosmakelijk is verbonden met Go Ahead Eagles en Deventer. Dit rauwe randje en de achterban in zijn geheel moeten worden gekoesterd want dat maakt ons Kowet uniek.

Patrick ter Mate

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)
Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.