EERSTE RONDE
Vanavond treedt Go Ahead Eagles, net als ruim een maand geleden, aan tegen FC Eindhoven. Ditmaal niet in Eindhoven maar in de eigen Adelaarshorst voor de eerste ronde van de KNVB beker. Vier weken geleden won Go Ahead Eagles het uitduel van de Eindhovenaren nipt met 2-1.

UNIEK
Beker voetbal is uniek. Ieder jaar zorgen amateurclubs voor enorme verassingen. Denk aan Swift dat afgelopen seizoen titelverdediger Vitesse uitschakelde of de blamage van Go Ahead Eagles in het seizoen 2016/2017 thuis tegen de amateurs van Jodan Boys. Het zijn niet alleen de amateurs die stunten ook Go Ahead Eagles heeft de afgelopen jaren mooie avonturen meegemaakt in de KNVB beker.

HOOGTEPUNTEN
Het bekerseizoen 2009/2010 was één van die absolute hoogtepunten. Go Ahead Eagles haalde de halve finale na een memorabele kwartfinale in Breda. In Breda betrad kersverse aanwinst Donny de Groot na 45 minuten het veld, met twee doelpunten loodste de kleine spits Go Ahead Eagles naar de halve finale. Ook de 1/8 finale tegen PSV in 2007 is onvergetelijk. Loïc Loval was een plaaggeest voor de Eindhovense defensie en Philip Cocu werd compleet uit de wedstrijd gespeeld door Tim Gilessen. In het laatste half uur van de wedstrijd moesten de Eindhovenaren alle zeilen bij zetten om een 1-0 achterstand weg te werken. Ook de uitschakeling van Feyenoord in 2011 en 2014 staan iedere Eagles supporter nog scherp op het netvlies.

LOTING
De wedstrijd van vanavond zal waarschijnlijk niet één van deze krakers worden, toch is het altijd lekker om in de koker te zitten tijdens de loting voor de volgende ronde. Al was het alleen maar voor de spanning. Ondanks dat het 9 van de 10 keer uitdraait op een teleurstelling kan ook die ene ultieme wedstrijd uit de koker rollen en dan staan zelfs mannen van middelbare leeftijd te juichen in de woonkamer.

Patrick ter Mate

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)
Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.