VERHULST
Het is de 60ste minuut in Maastricht als Hobie, bij een 1-1 stand, een penalty van MVV uit de hoek ranselt. Een cruciaal moment want hierdoor blijft Kowet in de wedstrijd en worden uiteindelijk de drie punten ook vanuit Maastricht mee terug genomen naar Deventer. Met de perfecte score van negen uit drie is het feest in Deventer. Euforie voert de boven toon en voor het gemak vergeten velen het mindere spel van de afgelopen twee weken. Wat maakt het ook uit, niks is mooier dan op school, werk of in de voetbalkantine op te scheppen over dat ons Kowet bovenaan staat. Hoe interesseert mij geen biet, Hobie bedankt!

COMPLEET
Het elftal van trainer John Stegeman is vanavond, voor de thuis wedstrijd tegen FC Volendam, compleet. Rechtsachter Lelieveld keert terug van een schorsing en hierdoor neemt Dennis Hettinga weer plaats op de bank. Verder blijft het elftal ongewijzigd. Ook aanvoerder Jeroen Veldmate is vanavond, ondanks droevige familie omstandigheden, beschikbaar.

FC VOLENDAM
Naar alle waarschijnlijkheid starten ex-Eagles Tije Ten Den en Cas Peters vanavond in de basis bij FC Volendam. Volendam dat, mede door de kermis, zonder uitsupporters afreist naar Deventer moet het voorlopig doen zonder sterkhouder Joey Veerman. De uitblinker van het afgelopen seizoen brak, in de wedstrijd tegen Jong AZ, een middenvoetsbeentje en zal naar verwachting zeker twee maanden uit de roulatie zijn.

MAAND MEI
Als ik aan Go Ahead Eagles – FC Volendam denk gaan mijn gedachten terug naar de mei maand van 2013. In de laatste speelronde van het seizoen 2012/’13 wonnen we thuis met 3-1 van koploper Volendam en zorgden we ervoor dat niet zij, maar SC Cambuur promoveerde naar de Eredivsie. Drie weken later kreeg Volendam een herkansing, ditmaal in de finale van de play-offs. Wederom werden de Volendammers met een nederlaag naar huis gestuurd. De 3-0 overwinning bracht heel Deventer en omstreken in extase. Het veld werd bestormd, de middenstip uitgegraven en her en der vloeiden tranen van geluk. Iedereen wist, dit kon niet meer mis gaan. Nog steeds krijg ik kippenvel als ik denk aan dat moment!

PATRICK TER MATE


SPORT LIVE

Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)
Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.