Remise

Vooraf tekende nagenoeg iedereen voor een gelijkspel in Nijmegen afgelopen vrijdag. Achteraf had er meer ingezeten maar overheerste toch het goede gevoel. Eagles was de hele wedstrijd de bovenliggende partij en liet goed voetbal zien. Enige verwijt zijn de gemiste kansen in de beginfase van de wedstrijd. Gaat één van die ballen binnen dan win je de wedstrijd, maar met vier punten uit de eerste twee wedstrijden is Go Ahead Eagles uitstekend begonnen aan de reeks van zes top wedstrijden.

Go Ahead Eagles

Vanavond één wijziging in de opstelling van trainer John Stegeman. Roland Baas, die in Nijmegen uitviel met een liesblessure, is niet op tijd fit voor de kraker van vanavond thuis tegen Sparta Rotterdam. Julius Bliek zal hem vervangen op de linksback positie. Bliek heeft in de voorbereiding laten zien een prima versterking te zijn en ook in Nijmegen scoorde de verdediger met zijn invalbeurt een ruime voldoende.

Sparta Rotterdam

Net als Go Ahead Eagles heeft ook Sparta 16 punten weten te verzamelen uit de eerste zeven wedstrijden van het seizoen. Met slechts vier tegendoelpunten is de ploeg tevens de minst gepasseerde ploeg van de Eerste Divisie. Lukt het Go Ahead Eagles vanavond deze Spartaanse muur, waar Bart Vriends door een hamstringblessure ontbreekt, te slechten.

Kriebels

Het afgelopen seizoen stierven de kriebels voor aanvang van een wedstrijd van Kowet één voor één uit. Met de week werden ze minder en dat deed mijn voetbalhart huilen. Na een aantal weken zomerstop en een prima voorbereiding herstelde het voetbalhart razendsnel en de kriebels kwamen weer terug. Vaak beginnen ze al op de woensdagochtend en bereiken ze op vrijdagmiddag het hoogte punt. Dan gaan de studieboeken dicht en pak ik de eerste trein richting huis. Op naar een avond genieten van ons Rood en Geel, nog maar een paar uur….

PATRICK TER MATE

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)
Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.