Te weinig

Afgelopen vrijdag speelde Go Ahead Eagles wederom gelijk. Dit keer tegen kampioenskandidaat Sparta. Het was een spektakelstuk waarin Eagles eens te meer liet zien een gevaarlijke outsider te zijn. De snelle tegentreffer na de 2-0 deed Eagles uiteindelijk de das om en daardoor voelde de puntendeling toch als een soort verlies.

 

Dzepar

Sowieso één wijziging aan de kant van Go Ahead Eagles. Roland Baas keert terug van een liesblessure. Hierdoor zal Julius Bliek, die afgelopen vrijdag nog trefzeker was, weer plaatsnemen op de bank. Als trainer John Stegeman zondag maar één wissel hoeft door te voeren mag dat een klein wonder heten. Het had namelijk weinig gescheeld of we waren Orhan Dzepar de rest van het seizoen kwijt geweest na een schandalige overtreding van Dries Wuytens. De verdediger van Sparta torpedeerde de snellere Dzepar. Die raakte hierbij wonder boven wonder niet zwaar geblesseerd maar moest het duel wel staken. Het incident werd door scheidsrechter Bas Nijhuis op onbegrijpelijke wijze afgedaan met slechts een gele kaart.

 

Roda JC

Na een roerige periode met onder andere de degradatie en een rechtszaak met de Russische investeerder Aleksei Korotaev staat Roda JC na 8 wedstrijden op de 10e plek. Het spel is matig en de uitslagen wisselvallig. Trainer Robert Molenaar zal, door de rode kaarten van El Makrini en Milts, flink moeten puzzelen voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Enige lichtpuntje aan de kant van Roda JC is Mario Engels, die met 7 doelpunten clubtopscorer is van de club uit Kerkrade.

 

Koppositie

Morgen kunnen we bij winst de koppositie weer overnemen van Almere City. De ploeg van trainer Michele Santoni verslikte zich gisteren in Volendam en mocht van geluk spreken dat ze nog een punt overhielden aan het duel. Op het tijdstip na zijn morgen alle ingrediënten aanwezig voor wederom een onvergetelijke voetbalmiddag in de Adelaarshorst. Mooi weer, een goede grasmat, fitte selectie en een uitverkocht stadion. Wat willen we nog meer?

PATRICK TER MATE

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)
Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.