Eredivisie

Minder dan één helft had kowet vrijdagavond nodig om het “eredivisie” van de tribunes te laten klinken. Het was eindelijk weer eens genieten aan de Vetkampstraat. Scorende debutanten, oudewetse sfeer en een trainer die, ondanks een 5-0 voorsprong, in de 89ste minuut compleet uit zijn dak gaat als één van zijn aanvallers niet omschakelt.

Geen wijzigingen

Voor trainer John Stegeman is er na de 5-0 overwinning op Jong FC Utrecht dan ook geen reden om zijn elftal te wijzigen. Enkel Richard van der Venne, die vrijdagavond geblesseerd uitviel, was een twijfelgeval maar ook hij blijkt tijdig fit voor de eerste uitwedstrijd van dit seizoen.

Mart Lieder

FC Eindhoven kwam vorige week weliswaar op voorsprong tegen Jong PSV maar verloor de stadsderby uiteindelijk met 2-1. FC Eindhoven dat afgelopen week haar 21ste testspeler verwelkomde hoopt komende week nog 3 of 4 spelers aan de selectie toe te kunnen voegen. Vooral de spits positie is een zorgen kindje. Het is de club nog niet gelukt een vervanger aan te trekken voor de vertrokken topscorer. Mart Lieder, vorig seizoen goed voor 30 doelpunten, verliet de Eindhovenaren voor een avontuur bij het Deense Sonderjyske.

Realisme

Het veldspel en de uitslagen van de afgelopen weken heeft gezorgd voor vertrouwen en hebben het verwachtingspatroon laten stijgen in Deventer en omstreken. Toch moeten we niet vergeten dat Jong FC Utrecht geen enkele graadmeter is voor het niveau in de Eerste Divisie. Vanavond in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven zullen we zien of dit Kowet in staat is om ook buiten de eigen Adelaarshorst te domineren. Het seizoen gaat vanavond pas echt beginnen!

 

PATRICK TER MATE

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)
Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.