Voorbeschouwing GA Eagles – Jong PSV door Patrick ter Mate

Wekelijks schrijft Patrick ter Mate de voorbeschouwing voor de aanstaande wedstrijd van Go Ahead Eagles. Vanavond is het opleidingsteam van PSV te gast in De Adelaarshorst.
Oud Kowet doelman Patrick ter Mate kijkt kort terug en blikt vooruit...

Wisselvallig

De laatste weken speelt Go Ahead Eagles erg wisselvallig. Volgens trainer John Stegeman heeft dit vooral te maken met verschuivingen in de opstelling. Ook afgelopen maandag speelde Go Ahead Eagles een matige wedstrijd. Op bezoek bij Jong Ajax kwam de ploeg uit Deventer nog wel op voorsprong maar werd uiteindelijk met maar liefst 5-2 verloren. Doodzonde aangezien de nummer twee van de ranglijst Sparta Rotterdam de dag ervoor had verloren en Go Ahead Eagles hierdoor de kans had om het onderlinge verschil te verkleinen naar twee punten. Het is het nadeel van de goede prestaties van het hele seizoen. De play-offs zijn zo goed als zeker en de druk lijkt enigszins verdwenen. Toch is het verschil met de nummer 5 en 6 van de ranglijst Almere City en FC Den Bosch nog maar vier punten. Om in de halve finale van de play-offs Sparta Rotterdam te ontlopen zal Go Ahead Eagles in ieder geval één van deze ploegen onder zich moeten houden.

Jong PSV

Onder bijna zomerse omstandigheden treedt Go Ahead Eagles vanavond in de eigen Adelaarshorst aan tegen Jong PSV. De ploeg van Dennis Haar staat op een zeer verdienstelijke 4e plek. Het verschil met Go Ahead Eagles is slechts drie punten en bij winst stijgt het beloftenteam over Go Ahead Eagles heen naar de 3e plaats. Op bezoek in Eindhoven ging de ploeg van trainer John Stegeman in december met 5-1 onderuit. Grote man aan de kant van de Eindhovenaren was destijds Cody Gakpo. De jonge aanvaller scoorde maar liefst drie keer. Net als Go Ahead Eagles speelt ook Jong PSV de laatste weken wisselvallig maar won afgelopen vrijdag mede dankzij een doelpunt van Bart Ramselaar wel met 3-0 op bezoek bij FC Volendam.

Navrátil

Aan de kant van Go Ahead Eagles keren Richard van der Venne en Jaroslav Navrátil terug in de basis. Beiden zijn hersteld van een blessure en krijgen de voorkeur boven Orhan Dzephar en Vince Gino Dekker. Vooral het passeren van Dekker is een opvallende keuze van trainer John Stegeman. De jonge aanvaller heeft de voorbij weken laten zien over voldoende aanvallende kwaliteiten te beschikken. Toch heeft Stegeman besloten om de linksbuiten te passeren voor de van origine middenvelder Paco van Moorsel. Ook sterkhouder Istvan Bakx staat vanavond als vanzelfsprekend in de basis. De 33-jarige Brabander kreeg afgelopen week een nieuwe aanbieding van Go Ahead Eagles maar heeft deze naast zich neergeleg d.

Sport Live luisteren

Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

Wie is Patrick Ter Mate?

Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.

 

Onze frequenties

Radio:

  • Ether: 107.3 fm
  • Ziggo: 104.1 fm

TV:

  • Ziggo: Kanaal 40
  • KPN: 1314

Recente Tweets

Sponsor van de maand