Voorbeschouwing GA Eagles – Jong AZ door Patrick ter Mate

Voorbeschouwing GA Eagles – Jong AZ door Patrick ter Mate

Beeldmateriaal door: Drtv, Erik van Luttikhuizen

Wekelijks schrijft Patrick ter Mate de voorbeschouwing voor de aanstaande wedstrijd van Go Ahead Eagles. Vanavond is het opleidingsteam van AZ te gast in De Adelaarshorst.
Oud Kowet doelman Patrick ter Mate kijkt kort terug en blikt vooruit...

Go Ahead Eagles probeert de draad weer op te pakken na twee nederlagen op rij in eigen stadion…

Buitenspelers

Vanavond treedt Go Ahead Eagles in de eigen Adelaarshorst aan tegen Jong AZ. In deze wedstrijd zal trainer John Stegeman geen beroep kunnen doen op buitenspelers Bruno Andrade en Jaroslav Navratil. Andrade raakte vorige week geblesseerd tijdens de wedstrijd FC Dordrecht – Go Ahead Eagles aan zijn knie. Afgelopen maandag tijdens het thuisduel tegen Telstar raakte ook Navratil geblesseerd. Naar verwachting zal de Tsjech twee a drie weken aan de kant staan met een verrekking aan de hamstring. De linker- en rechtflank zullen vanavond worden bezet door Vince Gino Dekker en Istvan Bakx. Ook Jeroen Veldmate en Thomas Verheydt keren terug in de basis.

Jong AZ

De tegenstander van vanavond leidde afgelopen maandag met een 4-0 overwinning het ontslag van NEC trainer Jack de Gier in. Het was pas de vijfde overwinning van Jong AZ dit seizoen dat met een 18e plek geen enkele rol van betekenis speelt in het huidige voetbalseizoen. Toch is Go Ahead gewaarschuwd want afgelopen september verloor de Deventer ploeg met 3-2 van het beloften team uit Alkmaar. Onder andere twee benutte strafschoppen van de inmiddels vertrokken Ferdy Druijf bezorgde de ploeg van trainer John Stegeman een flinke kater.

Vince Gino Dekker

Voor de Ermeloër Vince Gino Dekker is de wedstrijd van vanavond een bijzondere. Niet alleen omdat hij zijn tweede basisplek op rij heeft veroverd, temeer hij enkele maanden terug nog op de loonlijst stond van de tegenstander van vanavond. Zo speelde Dekker mee in de zege dat de AZ jeugd behaalde op zijn nieuwe ploeg in Wijderwormer. In de jacht naar een basisplek in een eerste elftal streek hij neer in Deventer en krijgt nu de kans te laten zien dat hij geen ‘miskoop’ is zoals al gekscherend aan de Vetkampstraat was te horen. Zowel in Dordrecht als afgelopen maandag speelde de linksbuiten niet onverdienstelijk. Vanavond kan de 22 jarige flankspeler zijn trainer nog meer doen laten twijfelen richting de play-offs.

Richard Thannhauser

Helaas kon ik afgelopen maandag niet aanwezig zijn in het stadion in verband met trainingsverplichtingen. Ik zeg helaas omdat ik hierdoor de wedstrijd Go Ahead Eagles – SC Telstar moest missen maar ook helaas omdat ik hierdoor niet de indrukwekkende minuut stilte voor Richard Thannhauser heb kunnen bijwonen (zie foto). Richard was een club man in hart en nieren en in het verleden onder andere werkzaam binnen de club als perschef en algemeen manager. Clubicoon Richard Thannhauser overleed een week geleden op 57-jarige leeftijd aan de gevolgen van endeldarmkanker. Het blijft bijzonder om te zien, de verbondenheid binnen deze prachtige club juist op het moment wanneer die zo hard nodig is.

Sport Live luisteren

Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

Wie is Patrick Ter Mate?

Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.

Onze frequenties

Radio:

  • Ether: 107.3 fm
  • Ziggo: 104.1 fm

TV:

  • Ziggo: Kanaal 40
  • KPN: 1314

Recente Tweets

Sponsor van de maand