Patrick ter Mate

Beloftenteams

Veel mensen spraken over een wanprestatie na de 5-1 nederlaag van Go Ahead Eagles op bezoek bij Jong PSV. Natuurlijk is het een grote uitslag en doe je als team dingen verkeerd wanneer een tegenstander 5 doelpunten kan scoren. Laten we echter niet vergeten dat in deze ploegen veel talenten rondlopen. Talenten die de verpersoonlijking zijn van de toekomst van het Nederlandse voetbal. Dat het meedoen van de beloften teams in de Eerste divisie enkel de kloof tussen de grote en alle overige clubs vergroot staat voor mij vast. Go Ahead Eagles beschikt over een team met spelers die genoeg kwaliteiten hebben om bovenin mee te draaien in de Eerste Divisie maar de individuele kwaliteit van spelers bij Jong Ajax en Jong PSV ligt vaak nog velen malen hoger. Dat je daarvan verliest is geen schande. Niet voor niets werd Jong Ajax het afgelopen seizoen kampioen maar met een 5-1 nederlaag doet de selectie van Go Ahead Eagles zichzelf zeker te kort.

Gakpo

Een van die spelers met veel individuele kwaliteiten is Gakpo. De jongeling scoorde afgelopen maandag drie doelpunten en was daarmee hoofdverantwoordelijk voor de nederlaag van Go Ahead Eagles. In het verleden bestond bij topclubs de noodzaak jonge spelers te verhuren om ze ervaring op te laten doen. Deze spelers kwamen dan vaak terecht bij clubs onderin de eredivisie of in de top van Eerste divisie. In veel gevallen werd gebruik gemaakt van een constructie waarbij de club waar de speler onder contract stond een deel het salaris bleef betalen. Door de toetreding van de beloftenelftallen is deze noodzaak komen te vervallen. Het is dan ook te makkelijk om, nu het even een aantal weken minder draait, te roepen dat Go Ahead Eagles ook eens dat type spelers moet halen. Dit is in veel gevallen simpelweg onmogelijk. Ondanks dat deze jongens nog niet zijn doorgebroken liggen de salarissen vaak velen malen hoger dan Go Ahead Eagles kan betalen.

Bosz

De afgelopen maandag matig spelende Gino Bosz zal vanavond niet aan de aftrap verschijnen. Een verrekte knieband houdt de centrale verdediger naar alle waarschijnlijkheid tot de winterstop aan de kant. Bosz zal worden vervangen door Rick Ketting. De rechtspoot krijgt de voorkeur boven Julius Bliek. Een verklaarbare maar toch enigszins verrassende vervanger aangezien Ketting vorig seizoen een zeer matige indruk heeft achtergelaten en dit seizoen nog niet eerder op speelminuten kon rekenen van John Stegeman. Julius Bliek daarin tegen is dit seizoen al een aantal keer belangrijk geweest voor de Deventer formatie, een beloning in de vorm van een basisplaats was zeker op zijn plaats geweest.

Hekkensluiter

Met Helmond Sport treft Go Ahead Eagles vanavond de hekkensluiter van de Eerste Divisie. De ploeg van trainer Rob Alflen behaalde tot dusverre slechts 9 punten uit 16 wedstrijden. Afgelopen vrijdag wist Helmond Sport wel voor de eerste keer dit seizoen een wedstrijd te winnen. In de thuiswedstrijd werd overtuigend met 3-0 gewonnen van kampioenskandidaat Sparta Rotterdam. Helmond Sport zal deze thuisoverwinning een vervolg willen geven in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer John Stegeman verkeerd in een vormcrises en lijkt te snakken naar de winterstop. Van de laatste vijf wedstrijden werden er maar twee gewonnen en het spel lijkt met de week minder te worden. Desondanks staat Go Ahead Eagles tweede met één punt achter op koploper Den Bosch en is de eerste seizoenshelft hoe dan ook de beste in jaren. Daarom verdiend deze ploeg aanstaande vrijdag de massale steun van een kolkende Adelaarshorst.

Het afgelopen jaar is er reden genoeg geweest om als supporters ontevreden te zijn en dat waren velen dan ook. De sfeer in het stadion was zeer matig, dat werd vaak afgeschoven op de prestaties binnen de lijnen. Dat excuses is nu weg. Nu het even wat minder draait moet alles en iedereen met een rood/geel hart deze jongens steunen en over het dode punt helpen. Wanneer spelers, supporters en de gehele club dit seizoen ook in de mindere fases achter elkaar blijven staan kunnen er nog wel eens hele mooie dingen gaan gebeuren in Deventer.

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.