Voorbeschouwing GA Eagles – FC Twente door Patrick ter Mate

Voorbeschouwing GA Eagles – FC Twente door Patrick ter Mate

Beeldmateriaal door: Henny Meyerink

Wekelijks schrijft Patrick ter Mate de voorbeschouwing voor de aanstaande wedstrijd van Go Ahead Eagles. Vanavond zal in de Adelaarshorst de wedstrijd tegen MVV uit Maastricht worden gespeeld. Oud Kowet doelman Patrick ter Mate kijkt kort terug en blikt vooruit...

Komende zondagmiddag komt de koploper op bezoek in Deventer.
In een ver verleden dé voetbalderby van het Oosten, nu een wedstrijd tegen de lijstaanvoerder van de Eerste Divisie. Go Ahead Eagles zal proberen, evenals afgelopen seizoen, tweemaal te winnen van de kampioen: dit seizoen zal dat FC Twente zijn…

Wisselvallig

Zoals vaker dit seizoen speelde Go Ahead Eagles een wisselvallige wedstrijd afgelopen vrijdag in Helmond. Het kwam dankzij een penalty nog wel op een 0-1 voorsprong, maar een slippertje van doelman Hobie Verhulst bepaalde de eindstand op 1-1. Totaal onnodig punt verlies tegen een zeer zwakke tegenstander. Na afloop van de wedstrijd was trainer John Stegeman dan ook zichtbaar ontevreden over wat zijn ploeg had laten zien. Tijd om hier lang bij stil te staan is er niet want aanstaande zondag staat de topper tegen FC Twente op het programma. Een wedstrijd waar door het Deventer publiek al tijden naar wordt uitgekeken. Hopelijk beseffen de mannen in het Rood en Geel dat deze wedstrijd, ondanks het grote gat van 12 punten, voor vele supporters van groot belang is. Niet voor niets was de wedstrijd al maanden van tevoren uitverkocht.

Fred Friday

Na een moeizame start is FC Twente volledig op stoom. Na de nederlaag op 18 november tegen Go Ahead Eagles verloor de ploeg van trainer Marino Pusic alleen nog van jong Ajax. Van de laatste 13 duels hield alleen Roda JC één punt over aan hun ontmoeting met de Enschedeërs. Afgelopen weekend won FC Twente thuis overtuigend met 5-0 van FC Volendam. In dit duel brak clubtopscorer Tom Boere zijn kaak. De centrumspits zal hierdoor de komende weken gedwongen vanaf de zijkant moeten toe kijken. Zijn mogelijke vervanger is Fred Friday. Friday werd in de winterstop gehuurd van AZ. Mede ingegeven door de goede resultaten en het lastige begin van Friday werd de spits de afgelopen weken door een deel van het eigen publiek uitgefloten. Een enigszins arrogante houding van een deel van de FC Twente supporters want ondanks dat ze het kampioenschap niet meer uit handen zullen geven is het uitfluiten van eigen spelers in deze fase hoogst opmerkelijk.

Stans

Zondag zal Jeff Stans zijn basisplaats moeten afstaan aan Istvan Bakx. De creatieve middenvelder komt terug van een schorsing en krijg in de thuiswedstrijd tegen FC Twente de voorkeur boven reserve-aanvoerder Stans. Ook aanvoerder Jeroen Veldmate keert terug in de basis. De centrum verdediger heeft vier weken moeten toe kijken met een hamstringblessure. Dit gaat ten koste van Julius Bliek. Ook de opgebloeide Bruno Andrade krijgt zondag weer een basisplaats. De Braziliaan heeft de laatste weken een uitstekende indruk achtergelaten op de linksbuiten positie.

Topwedstrijd

Ondanks het enorme gat van 12 punten met koploper FC Twente is de wedstrijd van morgen een bijzonder duel. De wedstrijd leeft al maanden in Deventer en omstreken. De laatste kaarten gingen enkele maanden geleden al over de toonbank. Na de 0-1 overwinning (zie foto van Henny Meyerink die de matchwinner Navratil keurig vastlegde…) in de Grolschveste zal een thuisoverwinning tegen FC Twente een mooie bekroning zijn van een top seizoen. Met nog 9 wedstrijden te gaan staat de ploeg van trainer John Stegeman stevig in de top van de Eerste Divisie en lijkt een top 5 klassering nauwelijks nog te ontlopen. Hopelijk wordt de sfeer van morgen een voorbode voor een aantal heerlijke wedstrijden in de Play-Offs eind mei.

Sport Live luisteren

Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

Wie is Patrick Ter Mate?

Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.

Onze frequenties

Radio:

  • Ether: 107.3 fm
  • Ziggo: 104.1 fm

TV:

  • Ziggo: Kanaal 40
  • KPN: 1314

Recente Tweets

Sponsor van de maand