Winnen
Drie punten was het enige wat telde afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Na twee nederlagen op rij wist Go Ahead Eagles weer eens de volle buit binnen te slepen. ‘Weer eens’, het voelt nog steeds gek maar de lat ligt hoog bij de mannen van John Stegeman. Daar gaan wij als supporters uiteraard graag in mee. Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden had Go Ahead Eagles geen kind aan het zeer matig spelende Helmond Sport. Doordat de scherpte ontbrak in de eindfase werd Helmond Sport onnodig in leven gehouden en zowaar was het de laatste tien minuten nog even billen knijpen op de tribunes. De opluchting na het laatste fluitsignaal was dan ook groot. 1-0 gewonnen, drie punten binnen en weer door.

Bliek
Geen wijzigingen aan de kant van Go Ahead Eagles. Het centrum van de verdediging zal vanavond wederom worden gevormd door Jeroen Veldmate en Julius Bliek. Laatst genoemde is net als afgelopen week de vervanger van de geblesseerd geraakte Gino Bosz. In de wedstrijd tegen Helmond Sport maakte de Zeeuw een prima indruk, geen reden dus voor trainer John Stegeman om te wisselen. Ook het middenveld en de voorste linie blijft ongewijzigd. Dit betekend dat net als in de voorgaande weken Orhan Dzepar zijn plek moet afstaan aan Paco van Moorsel.

FC Den Bosch
De tegenstander van vanavond is FC Den Bosch. De club heeft roerige tijden achter de rug. Absoluut dieptepunt buiten het veld was de sluiting van de M-side. Ook binnen de lijnen ging het de club de afgelopen jaren niet voor de wind. In de vier voorgaande seizoenen wist de ploeg zelfs niet één keer in de top tien van het eindklassement te eindigen. Hoe anders is dat nu? Met 36 punten uit 17 wedstrijden zijn de Bosschenaren trotse koploper van de competitie, de M-side is weer open en vanavond reizen maar liefst 400 fans hun club achterna richting de Adelaarshorst. Dit alles is te danken aan één man, namelijk Kakhi Jordania. De zoon van voormalig Vitesse eigenaar Merab Jordania nam de club aan het begin van het seizoen over en kocht een prima elftal bij elkaar. Met spelers als Holla, Beltrame en verbeek beschikt de ploeg over genoeg kwaliteiten om tot het einde mee te strijden om de prijzen.

Jordania
Bij de naam Jordania gaan bij mij alle haren overeind staan. Niet alleen bij de naam Jordania maar bij iedereen die met een zak geld een voetbalclub koopt om het te misbruiken als persoonlijk speeltje. Liever levenslang in de Eerste Divisie dan de Champions Leaque winnen met een club die haar ziel heeft verkocht. Voor mij persoonlijk is Jordania één van de voornaamste redenen geweest om Vitesse te verlaten. Ik was doelman van de A1 van Vitesse. Aan het begin van dat seizoen werd in het Gelredome met veel bombarie de komst van Merab Jordania aangekondigd. De legendarische woorden ‘Vitesse gaat vanaf nu voor de landstitel’ werden uitgesproken. Niet alleen werd een blik spelers losgetrokken voor het eerste elftal, ook in de jeugd werd direct duidelijk dat er een andere wind waaide binnen de club. In de laatste weken van het seizoen streden wij, onder leiding van FC Twente trainer Marino Pusic, voor lijfsbehoud op het hoogste niveau. Midden in deze cruciale weken moesten ineens drie spelers meetrainen. Het bleken de zoon van Jordania en twee vrienden die op vakantie waren in Nederland. Dit was de doodsteek voor de groep en uiteindelijk degradeerden we dan ook, een absoluut diepte punt. Een half jaar later volgde de druppel die de emmer deed overlopen. Halverwege het seizoen gingen we met Jong Vitesse op trainingskamp naar Belek. Vlak voor het trainingskamp werd ons mede gedeeld dat naast de vaste selectie ook een stuk of 10 testspelers mee gingen, allemaal afkomstig uit Georgië. De sfeer was dramatisch en tijdens een restaurant bezoek kwam het zelfs bijna tot een handgemeen. De arrogante houding van die jongens was misselijkmakend. Aan het eind van het seizoen vertrok ik naar Go Ahead Eagles, dat maakte alles goed!

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.