BEIDE BENEN OP DE GROND
Na de nederlaag van afgelopen zondag tegen SC Telstar staat Go Ahead Eagles weer met beide benen op de grond. In Velsen maakte de ploeg van trainer John Stegeman geen moment aanspraak op de overwinning en er werd dan ook terecht verloren. Verliezen is nooit leuk maar dit soort wedstrijden hakken er dubbel zo hard in. Na een reeks van goede resultaten in top wedstrijden kwam dit puntverlies hard aan.

Het klinkt misschien gek maar door deze nederlaag is het vertrouwen bij mij juist gegroeid. Niet het vertrouwen in een kampioenschap of in een top drie klassering maar juist het vertrouwen in de weg die is ingeslagen. Al weken probeerde Stegeman alle verwachtingen te temperen. De trainer weet als geen ander wat deze groep wel en niet kan. Dat realisme zorgt ervoor dat deze spelersgroep gedoseerd stap voor stap doorgroeit. Dat is de aller grootste winst ten op zichte van vorig jaar, toen hebben we namelijk kunnen zien dat het nemen van te grote stappen leidt tot struikelen.

REVANCHE
Ook vanavond start Go Ahead Eagles met dezelfde elf basisspelers. De ploeg krijgt de kans om zich te revancheren van de nederlaag in Velsen. Dat is de visie die trainer John Stegeman heeft. Gezien het karakter waarover deze ploeg beschikt kan het vanavond wel weer eens smullen worden in de Adelaarshorst. Niet voor niets was de nederlaag tegen Jong AZ de inleiding van een geweldige serie.

FC DORDRECHT
De Schapekoppen, zoals ze liefkozend genoemd worden, kennen een dramatisch seizoen zover. De ploeg van Gérard de Nooijer staat voorlaatste met slechts zes punten en een beter doelsaldo dan nummer laatst Jong FC Utrecht. De enige winstpot van de ploeg uit Dordrecht dateert van 5 oktober toen Cambuur in eigen huis werd verslagen. De laatste uitoverwinning dateert van 10 mei vorig seizoen toen ze Sparta met 1-2 versloegen in de tweede ronde van de play offs.

Dordrecht zal het de rest van het seizoen moeten doen zonder zijn smaakmaker Savvas Mourgos. De twintigjarige Griek die drie goals maakte in de tien duels die hij speelde, is terug naar Norwich voor een knieoperatie. De middenvelder speelde vanaf het begin van dit seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht, maar scheurde onlangs zijn kruisband.

KAMPIOENSSCHILDEN
Voorafgaand aan het duel van vanavond worden er drie Bronzen Kampioensschilden uitgereikt. Hobie Verhulst, Istvan Bakx en John Stegeman werden uitgeroepen tot respectievelijk beste doelman, beste speler en beste trainer van de afgelopen eerste periode in de eerste divisie.

KEERZIJDE
Op papier lijkt de wedstrijd van vanavond een uitgelezen mogelijkheid om de wrange nasmaak van de wedstrijd in Velsen helemaal weg te spoelen. Echter is de keerzijde van de uitstekend resultaten van Go Ahead Eagles dat tegenstanders zich steeds meer ingraven om in de counter toe te slaan. Dit vereist een hogere concentratie – balsnelheid en creativiteit, de komende weken zal de huidige basiself moeten laten zien dat zij dit kunnen brengen. Mocht dit niet lukken dan zitten er op de bank een aantal spelers te trappelen om hun kans te grijpen. Ondanks het enorme vertrouwen van de trainer is er dus geen tijd om te verslappen en dat maakt ons alleen maar sterker!
Come on Eagles!

Patrick ter Mate

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)
Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.