7 punten

Go Ahead Eagles heeft zich afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd met MVV Maastricht goed hersteld van de zeperd op bezoek bij Sparta. Het verdedigend spelende MVV Maastricht wist, ondanks het overwicht van Go Ahead Eagles, in de eerste helft nog redelijk stand te houden maar moest in het laatste kwartier van de wedstrijd toch buigen voor de ploeg van trainer John Stegeman. Vooral de tweede helft was vermakelijk. Met veel energie en drive naar voren werd MVV steeds meer teruggedrongen. Uiteindelijk was het, de goed spelende Bruno Andrade, die met een afstandsschot doelman Koopmans voor het eerst wist te passeren. Een mooie beloning voor de gretig ogende Andrade. In de tweede minuut van de blessuretijd werd het ook nog 2-0 dankzij een doelpunt van invaller Maarten Pouwels. Nadat MVV goalie Koopmans teveel tijd nam bij het verwerken van een terugspeelbal vanuit een inworp was de boomlange spits zeer alert en kon zo de 2-0 binnen glijden.

Geen wijzigingen

In de uitwedstrijd van vanavond tegen FC Volendam zal Go Ahead Eagles in dezelfde formatie aantreden als tegen MVV. Net als afgelopen week vallen Stans en Veldmate buiten de selectie vanwege een blessure. Spits Thomas Verheydt lijkt, ondanks dat hij afgelopen woensdag tijdens de training geblesseerd afhaakte, tijdig fit voor het treffen aan de Dijk. Net als afgelopen week zal Maarten Pouwels als tweede spits plaatsnemen op de bank. Naast hem zit Zakaria Eddahchouri. De 18-jarige aanvaller speelt in Go Ahead Eagles onder 19 en mag vanavond voor het eerst ruiken aan het echte werk. Niet alleen een mooi moment voor hem maar zeker ook een duidelijk signaal van Stegeman in de richting van Givan Werkhoven. De komende 1,5 jaar zijn cruciaal voor het verdere verloop van zijn nog prille voetbalcarrière. Hopelijk voor Givan valt het kwartje op tijd.

Lastig

Op bezoek bij FC Volendam heeft Go Ahead Eagles het traditie getrouw lastig. Van de laatste negen onderlinge ontmoetingen aan de dijk werden er maar liefst zeven verloren. De laatste overwinning dateert van 30 oktober 2009. Toen won Go Ahead Eagles met 2–6 dankzij doelpunten van onder andere Sander Post en Reza Ghoochannejhad. Toch zijn niet alle statistiekennegatief voorde Deventer ploeg. Aan het begin van het seizoen won Go Ahead Eagles nog overtuigend met 3-0 en ook in uitwedstrijden werd dit seizoen al 6 keer gewonnen.

De Dijk

Helaas is de wedstrijd dit jaar op een vrijdagavond. Afgelopen jaren werd de wedstrijd FC Volendam – Go Ahead Eagles regelmatig op zondag afgewerkt en dat betekende toch vaak één van de gezelligere uitwedstrijden van het jaar. Het afgelopen seizoen was het bijvoorbeeld nog erg gezellig in Monnickendam. Waar clubs als Cambuur Leeuwarden en NAC Breda de vrijheid krijgen om zowel voor als na de wedstrijd de Dijk op te mogen zijn de supporters van Go Ahead Eagles om onduidelijke redenen niet welkom in het centrum. Het wordt dan ook hoogtijd dat ook de supporter van Go Ahead Eagles eens worden toegelaten op de Dijk

Sport Live luisteren

Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

Wie is Patrick Ter Mate?

Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.