Opluchting

Net als in de voorgaande wedstrijden kwam ook FC Dordrecht niet naar Deventer om het publiek te vermaken. 90 minuten lang hingen de Schapenkoppen met de kont in het eigen zestienmeter. Dankzij een goed uitgevoerde counter gingen de Dordtenaren, ondanks het enorme overwicht van Go Ahead Eagles, ook nog de rust in met een 0-1 voorsprong. De Deventer ploeg speelde slordig en was niet in staat om het goed georganiseerde FC Dordrecht uit elkaar te spelen. Reden genoeg voor trainer John Stegeman om in de rust in te grijpen. Met het inbrengen van Paco van Moorsel en later Julius Bliek koos de trainer voor een opportunistische speelstijl en dat had effect. Door de gelijkmaker van stormram Julius Bliek en de winnende treffer in de blessure tijd van invaller Pieter Langedijk won Go Ahead Eagles uiteindelijk enigszins gelukkig maar zeker terecht met 2-1.

 

Duidelijkheid

Ook voor de beladen derby van aanstaande zondag tegen FC Twente kiest de altijd nuchtere John Stegeman voor duidelijkheid. Geen geheimzinnige persconferenties of besloten trainingen maar openheid van zaken. De bekende basisformatie zal ook in de Overijsselse derby niet worden gewijzigd. Enige twijfelgeval was Richard van der Venne, de rossige middenvelder miste in aanloop naar aanstaande zondag een aantal trainingen vanwege griep. Tot opluchting van vele rood/gelen sloot Van der Venne vrijdag weer aan bij de groep en dus zal ook hij gewoon aan de aftrap verschijnen.

 

FC Twente

Hoe anders is dat bij FC Twente. Maria, Smith en Zekhnini ontbreken vanwege interland verplichtingen. Daarnaast kampt trainer Marino Pusic met het nodige blessureleed binnen zijn selectie. Zo zijn Brama, Gonzalez, Aitor en Hölscher een vraagteken en ontbreken Ramos en Bapoh sowieso aanstaande zondag. Net als bij Go Ahead Eagles ging ook bij FC Twente, weliswaar noodgedwongen, afgelopen jaar de gehele selectie op de schop. Het overgrote deel van de selectie vertrok en er moest een geheel nieuw elftal worden samengesteld. Vanuit alle hoeken van de wereld werden spelers ingevlogen en aan het begin van de competitie stond er een compleet nieuw elftal. Met 26 punten uit 13 wedstrijden doen de Tukkers prima mee maar toch weet ik zeker dat een groot gedeelte van het Twentse publiek met enige jaloezie zal kijken naar de Rood/Gele vechtmachine uit Deventer. Want zeg nou eerlijk, als voetbalsupporter is toch niks mooier dan jongens als Jef, Thomas, Richard en Roland 90 minuten lang vollebak te zien gaan.

 

Derby

Dat de wedstrijd tussen de twee Overijsselse clubs leeft moge duidelijk zijn. Niet alleen het derby sentiment maar ook de stand op de ranglijst maakt deze wedstrijd een regelrechte kraker. De Grolsch Veste is dan ook compleet uitverkocht. Dit betekend dat er bijna 30.000 fans op de tribunes zullen plaatsnemen. Een ongekend aantal voor een wedstrijd in de Eerste divisie. Misschien nog wel mooier is het support vanuit Deventer want naast de thuisvakken is ook het uitvak volledig uitverkocht. Binnen anderhalf uur waren alle 1.000 beschikbare kaarten weg. Het beloofd een hete zondagmiddag te gaan worden in de Grolsch Veste. Een onvervalste derdyday die begint om 9 uur s’ochtends en hopelijk pas in de late uurtjes eindigt.

Patrick ter Mate

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)
Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.