Voorbeschouwing FC Den Bosch – GA Eagles door Patrick ter Mate

Voorbeschouwing FC Den Bosch – GA Eagles door Patrick ter Mate

Beeldmateriaal door: Henny Meijerink

Wekelijks schrijft Patrick ter Mate de voorbeschouwing voor de aanstaande wedstrijd van Go Ahead Eagles. Woensdagavond zal in Den Bosch de return van de halve finale van de Play-Offs worden gespeeld. Oud Kowet doelman Patrick ter Mate kijkt kort terug en blikt vooruit...

Patrick ter Mate

Bittere pil

Afgelopen zondag speelde go Ahead Eagles de eerste wedstrijd, van de tweeluik, met FC Den Bosch om een plek in de finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Net als in de voorgaande onderlinge wedstrijden was FC Den Bosch niet gekomen om te voetballen en moest Go Ahead Eagles het spel maken. De ploeg van trainer John Stegeman speelde een uitstekende wedstrijd waarin veel kansen werden gecreëerd, maar zoals wel vaker dit seizoen brak het gebrek aan scorend vermogen de thuisploeg op. Het dodelijk effectieve FC Den Bosch profiteerde twee keer optimaal van matig verdedigen aan de kant van Go Ahead Eagles. De uiteindelijk 2-2 eindstand was dan ook een bittere pil. Vooral ook omdat Go Ahead Eagles in de 76ste minuut via een penalty de uitgelezen mogelijkheid kreeg om toch nog met een overwinning van het veld te stappen, maar Paco van Moorsel miste vanaf de penaltystip en ook de even zo grote kans in de rebound was niet besteed aan de Brabander. Het veldspel biedt enige houvast voor een goede afloop aanstaande woensdag in de uitwedstrijd maar met twee uit doelpunten heeft FC Den Bosch zich een uitstekende uitgangspositie verschaft en zal het een hels karwei worden voor Go Ahead Eagles om het tweeluik winnend af te sluiten.

Veldmate

Aan de kant van Go Ahead Eagles verliet aanvoerder Jeroen Veldmate afgelopen vroegtijdig het veld. De centrum verdediger had kramp in beide kuiten maar is aanstaande woensdag gewoon van de partij. De kans dat John Stegeman verdere wijzigingen zal doorvoeren lijkt klein na de uitstekende wedstrijd die zijn ploeg zondag op de mat legde. Stegeman liet vandaag weten zoals altijd de aanval te willen zoeken morgen in Den Bosch. De Deventer ploeg zal daarbij worden gesteund door 475 meegereisde fans. Ondanks dat dit geen uitverkocht uitvak betekent, is het een mooi aantal als je bedenkt dat de instapprocedure al om 15:00 uur start. Het blijft toch iedere keer weer pijnlijk om te zien hoe de KNVB keer op keer laat zien maling te hebben aan voetbalsupporters.

Enkelblessure

Aan de kant van FC Den Bosch viel smaakmaker en oud-eagle Stefano Beltrame geblesseerd uit afgelopen zondag. De nummer tien verzwikte na een half uur spelen zijn enkel en moest het veld verlaten. Gelukkig voor de Italiaan waren er geen breuken te zien op de scan en dus zal Beltrame na alle waarschijnlijkheid gewoon in de basis starten morgenavond. De kaartverkoop in Den Bosch loopt gestaagd. Met 5.500 verkochte kaarten begint De Vliert al redelijk vol te raken. Met een bomvolle M-Side wacht Go Ahead Eagles een hete avond, gelukkig zijn de rood/gele mannen dat wel gewend.

Van der Steen

Het is een bijzonder fenomeen. Keepers die steevast uitblinken tegen dezelfde tegenstander. Op de één of andere manier hebben keepers soms een tegenstander waartegen ze keer op keer een geweldige wedstrijd keepen. Sommige tegen oud werkgevers of tegen een bepaalde topclub, maar er zijn ook keepers die altijd goed spelen tijdens derby’s. Zo heb ik Diederik Boer meerdere malen de wedstrijd van z’n leven zien keepen in de Adelaarshorst. Tot vervelends toe ranselde hij tegen Go Ahead Eagles meermaals de één na de andere bal eruit. Wat het precies is met Wouter van der Steen en Go Ahead Eagles dit seizoen is, dat is mij onduidelijk, maar al drie keer keept de 29 jarig doelman een geweldige wedstrijd tegen de rood/gelen. Hoe dan ook, iedere doelman heeft zijn eigen stijl van keepen. In bepaalde situaties reageert een keeper steevast hetzelfde. Ook Wouter van der Steen heeft ongetwijfeld zijn standaard acties in bepaalde spelsituaties. Een schone taak voor de heren video analisten binnen de club om dit nog voor aanstaande woensdag eens goed te bestuderen en hun bevindingen te delen met de aanvalslinie. Het zijn details. Hele kleine details zelfs maar misschien wel net het detail dat de het verschil betekent tussen wederom een geweldige redding of het winnende doelpunt.

Sport Live luisteren

Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

Wie is Patrick Ter Mate?

Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.

Recente Tweets

Sponsor van de maand