Cadeau

In de thuiswedstrijd van afgelopen vrijdag won Go Ahead Eagles geheel terecht met 2-1 van Almere City FC. Even leek het anders te lopen toen arbiter Rob Dieperink op onverklaarbare wijze een penalty cadeau deed aan de bezoekers uit Almere. Niek Vossebelt maakte geen fout vanaf 11 meter en hierdoor keek de ploeg van trainer John Stegeman na 28 minuten spelen tegen een achterstand aan. Nog voor rust rechte Go Ahead Eagles de rug want in de 40ste minuut was het Paco van Moorsel die voor de gelijkmaker tekende. Van Moorsel die vorige week nog als middenvelder op papier stond was de vervanger van centrumspits Verheydt die voor het duel gepasseerd werd. Dat diezelfde Verheydt een kwartier voor tijd, met zijn eerste balcontact, de winnende treffer binnenschoot is tekenend voor de enorme veerkracht van dit Go Ahead Eagles. Een belangrijke overwinning waardoor de Deventer ploeg aansluiting houdt met de top van de Eerste Divisie.

Friezen

Maandagavond reist Go Ahead Eagles af naar Friesland om aan te treden tegen Cambuur Leeuwarden, nadat het duel afgelopen vrijdag werd afgepast omwille van de winterse omstandigheden.
Tijdens deze wedstrijd zal, de vorige week nog te man of the match uitgeroepen, Julius Bliek weer genoegen moeten nemen met een plaats op de reservebank. Bliek wordt vervangen door Gino Bosz. Een lastige maar zeker ook verklaarbare keuze van trainer John Stegeman aangezien Bosz de eerste seizoenshelft heeft aangetoond van grote waarde te kunnen zijn in het verzorgen van de opbouw. Net als vorige week zal de spitspositie worden ingevuld door de trefzekere Paco van Moorsel en is er op de linkerflank weer plek voor Pieter Langedijk. De in de winterstop aangetrokken Vince Gino Dekker zal voorlopig zijn kans om in de basis te starten moeten afwachten en tot die tijd de kansen die hij krijgt bij invalbeurten moeten pakken.

Thuiswedstrijden

Cambuur Leeuwarden staat op een enigszins teleurstellende 9e plaats, desondanks roerde de club uit Leeuwarden zich niet op de transfermarkt. De enige Leeuwarden transfer was een uitgaande. Rutger Etten heeft de Eerst divisionist verlaten om in de tweede divisie aan de slag te gaan bij HHC Hardenberg. Mede hierdoor was de naam Foeke Booy de afgelopen week trending topic in fries twitterland. Net als in Deventer lijkt de achterban van Cambuur al vrij snel klaar met de incapabele Booy. De geboren Leeuwarder heeft het succes van zijn eerste periode als hoofdtrainer bij FC Utrecht bij geen enkele andere club kunnen evenaren. Sportief gezien is Cambuur Leeuwarden een stuk beter uit de winterstop gekomen. Na een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam werd afgelopen vrijdag gewonnen op bezoek bij Helmond Sport. Hierdoor is de ploeg van trainer René Hake de laatste drie wedstrijden ongeslagen en is het goed begonnen aan de derde periode.

Concurrent

De laatste jaren is het relatief rustig rond de wedstrijden van Go Ahead Eagles en Cambuur Leeuwarden. In de periode 2008 tot 2012 was dat wel anders. Beide volksclubs beschikken over een zeer fanatieke achterban. De spanningen liepen hoog op toen Cambuur zich keer op keer in Deventer meldde om spelers weg te kapen. Op dat moment waren de financiële mogelijkheden in Leeuwarden beduidend beter dan in Deventer. Onder andere van der Wal, Ghoochannejhad, Droste, Türk en Vosselman verruilde in een tijdsbestek van 2 a 3 jaar Deventer voor het hoge noorden. De transfer die het meeste stof deed opwaaien was die van Martijn van der Laan. De verdediger, die nota bene nooit een officiële wedstrijd voor Go Ahead Eagles speelde, had al een akkoord in Deventer maar door de late tussenkomst van Cambuur ketste de transfer alsnog af. Mooi om te zien dat de club Go Ahead Eagles de afgelopen jaren grote stappen heeft gemaakt en dat veel spelers vol trots de kleuren rood en geel willen verdedigen.

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.