BOVENAAN
Na de 3-0 overwinning van afgelopen zondag staat Go Ahead Eagles weer bovenaan. De uitslag doet anders vermoeden maar de ploeg van trainer John Stegeman moest diep gaan om de overwinning binnen te slepen. Roda JC was niet gekomen om te voetballen en lieten zich terugzakken op eigen helft. Go Ahead Eagles speelde slodig en het tempo lag te laag om de ploeg uit Kerkrade uit elkaar te spelen. Pas in de tweede helft kwam Go Ahead Eagles, na een uitstekende omzetting van John Stegeman, los. De druk werd opgevoerd en dit resulteerde in een paar kansen. Uiteindelijk maakte Paco van Moorsel in de 80ste minuut de 1-0 en daarna ging het snel. Binnen zes minuten tijd werd Roda JC op een 3-0 achterstand gezet en was het weer groot feest in Deventer.

POLS
Go Ahead Eagles zal vanavond tegen Almere City FC aantreden zonder Thomas Verheydt. De Hagenaar heeft opnieuw last van een polsblessure en is hierdoor niet fit genoeg. Paco van Moorsel, afgelopen zondag nog twee keer trefzeker, zal hem vervangen in de spits. Een logische keuze aangezien van Moorsel de voorbije weken heeft laten zien van meerwaarde te zijn. Toch blijft het afwachten hoe het spel van Go Ahead Eagles zal zijn zonder de sterke Hagenaar als aanspeelpunt. De linkerkant zal vanavond weer worden ingevuld door Orhan Džepar die volledig is herstel van een enkelblessure.

ALMERE CITY FC
De ploeg van trainer Michele Santoni draait uitstekend en is gedeelde koploper met 20 punten. Dat is leuk voor de in 2001 opgerichte club maar niet meer dan dat. Algemeen directeur John Bes meent dat de club binnen twee jaar de eredivisie aan kan. Op basis waarvan? Een jaar leuk meevoetballen? Of omdat voor de tweede keer op rij de tribunes vol zitten? Op de spelers en staf na is Almere City FC niet meer dan een veredelde amateurclub en moeten er nog veel stappen gezet worden om zich als club überhaupt te mogen meten met bijvoorbeeld Cambuur, NEC en Go Ahead Eagles.

PERIODEWINST
De wedstrijd van vanavond staat niet alleen in het teken van de koppositie want in de aankomende twee speelronden zal ook de eerste periode titel worden verdeeld. Go Ahead Eagles staat in de periode drie punten achter op Almere City FC en Sparta Rotterdam en zal vanavond dus moeten winnen om nog kans te maken. Wanneer ook Sparta Rotterdam punten laat liggen kan de ploeg van trainer John Stegeman volgende week thuis tegen Cambuur Leeuwarden de periodetitel pakken. Dit is leuk maar zeker niet heilig. Laat onze jongens maar tot het laatste moment meestrijden voor de prijzen, dit houdt ze scherp en de competitie spannend.

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)
Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.