ONTLADING
Het duurde lang maar Go Ahead Eagles won afgelopen vrijdag verdiend van een laf spelend Cambuur Leeuwarden. De Friezen zakten de gehele wedstrijd ver terug en probeerden via de counter toe te slaan. Des te mooier was dan ook dat de openingstreffer pas in de 87ste minuut viel. Wat een ontlading in het veld en op de tribunes. Doordat ook Sparta Rotterdam won ging het schild van de eerste periode naar “Het Kasteel’ maar blijft Go Ahead Eagles trotse koploper met twee punten voorsprong op de nummer twee van de competitie. Wie had dat gedacht toen we zes weken geleden begonnen aan een reeks van zes topduels!

TWEEDE RONDE
Vanavond staat er weer een topper op het programma, ditmaal in de tweede ronde van de KNVB Beker. Go Ahead Eagles speelt in Amsterdam tegen AFC AJAX. Een wedstrijd die vooral uniek zal zijn voor de spelers op het veld. Ondanks dat het stadion, zoals wel vaker in Amsterdam, niet uitverkocht is zal de ambiance aantrekkelijker zijn dan bij het overgrote deel van de uit-wedstrijden in de Eerste Divisie. Buiten het veld spreekt de wedstrijd niet meer zo zeer tot de verbeelding. De manier waarop de supporters van Go Ahead Eagles een aantal jaar geleden werden ontvangen was ronduit schandalig. Nadien hebben velen besloten nooit meer af te reizen richting de hoofdstad. Desondanks reizen 263 rood/gele supporters de club achterna, hulde!
De kans op een stunt is klein maar het blijft bekervoetbal, daarin gebeuren vaak gekke dingen. Gisteravond nog won het kwakkelende RKC Waalwijk op bezoek bij de landskampioen PSV met 2-3.

TEN HAG
Bij AFC AJAX staat Erik ten Hag aan het roer. Ten Hag begon zijn carrière als hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles en promoveerde in zijn eerste jaar direct naar de Eredivisie. Een bijzonder jaar waarin wij als zesde eindigden en uiteindelijk promoveerden. Een promotie die voor velen als een verassing kwam maar tegelijkertijd een promotie waaraan Ten Hag een jaar lang keihard had gewerkt. Al tijdens de voorbereiding in Terwolde sprak hij over de maand mei; “dat is de maand waarin de prijzen verdeeld worden”. Met zijn voetbalvisie en gedrevenheid wist hij ieder individu en het team klaar te stomen voor deze alles beslissende maand. Het gevoel van onoverwinnelijkheid dat op dat moment in de kleedkamer hing was onbeschrijfelijk. Dit gevoel van onoverwinnelijkheid zie ik nu terug bij het team dat Erik ten Hag heeft weten te smeden in Amsterdam. Vol verbazing lees ik dan ook bijna dagelijks de kritiek van AJAX supporters over hun trainer, ze moesten eens weten…

OPSTELLINGEN
Beiden trainers willen nog niet veel informatie prijsgeven over de opstellingen van vanavond. AJAX trainer Erik ten Hag heeft aangegeven een aantal wijzigen door te voeren maar zal na de nederlaag van PSV gisteravond wel wat voorzichtiger zijn geworden. Enkele belangrijke spelers krijgen rust hierdoor zullen onder ander Klaas-Jan Huntelaar, David Neres en Zakaria Labyad waarschijnlijk speelminuten krijgen. Ook trainer John Stegeman zal enkele kleine wijzigingen doorvoeren maar om welke posities dit precies gaat wilde de oefenmeester nog niet delen. Wat zou het mooi zijn als we na vanavond weer een bekerstunt kunnen toevoegen aan de lijst met onvergetelijke avonturen in bekertoernooi.

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)
Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.