Techniek is een belangrijke motor van de economie: landelijk werken 1,2 miljoen mensen in een technisch beroep. Alleen in de bedrijfseconomische en administratieve beroepen werken nog meer mensen. Dit blijkt uit een factsheet van UWV over technische beroepen. In het derde kwartaal van 2017 ontstonden er in heel Nederland 61.000 nieuwe vacatures voor technische en bouwberoepen. In Overijssel en Gelderland Noord waren dit er 5.500.

Marianne Lentz, regiomanager UWV Stedendriehoek en Noordwest Veluwe: ‘De sector bloeit en er is volop vraag naar technisch personeel. Dat biedt veel perspectief voor werkzoekenden. We moeten deze kansen expliciet onder de aandacht brengen van mensen die werk zoeken om te voorkomen dat het tekort aan personeel verder oploopt. Het aanbod past vaak niet direct op de vraag. De uitdaging is om samen met werkgevers arrangementen, zoals omscholing, te maken waarin mensen die affiniteit hebben met techniek in korte tijd klaargestoomd kunnen worden voor een mooie carrière in een dynamische sector.’

Werkgevers komen steeds moeilijker aan technisch personeel

Steeds meer bedrijven hebben moeite om hun vacatures voor technische en bouwberoepen te vervullen. De spanning op de arbeidsmarkt in de drie regio’s van Overijssel en Gelderland Noord neemt toe naar ‘krap’ in het derde kwartaal van 2017. Dit betekent dat er weinig kandidaten zijn ten opzichte van het aantal vacatures. Voor werkzoekenden zijn er hierdoor goede kansen op werk. In de bouw is er vooral vraag naar vakspecialisten zoals metselaars, schilders, installateurs en bouwmonteurs. In de industrie en metaal gaat het om cnc-verspaners, machinemonteurs, lassers en procesoperators. Op middelbaar en hoger technisch niveau zijn werkvoorbereiders, calculators en ontwerper-constructeurs moeilijk te vinden.

Sterke daling WW-uitkeringen

Het aantal nieuwe WW-uitkeringen voor technici daalde de afgelopen jaren sterk door de aantrekkende economie. Waren er in 2013 nog 125.000 nieuwe WW-uitkeringen in Nederland; in 2017 zijn dit er nog maar 58.000. Ook in de drie regio’s in Overijssel en Gelderland Noord namen de nieuwe WW-uitkeringen voor technici sterk af: van 17.200 in 2013 naar 6.500 in 2017. De kans om binnen 12 maanden weer aan het werk te komen, is voor technici beter dan gemiddeld. Landelijk gaat 75% van de WW’ers met een technisch beroep binnen een jaar weer aan het werk, tegenover een gemiddelde van 65% voor alle beroepen samen.

Kansen voor werkzoekenden met affiniteit techniek

UWV werkt samen met werkgevers om WW’ers om te scholen naar beroepen in de techniek. Ervaring is geen vereiste, affiniteit met techniek wel. Werkzoekenden behouden tijdens de opleiding hun uitkering en krijgen vrijstelling van sollicitatieplicht. Werkgevers en opleidingsinstituten verzorgen de opleidingen en bieden meestal een baangarantie. Zo werkt Werkplein Twente samen met EWT om werkzoekenden om te scholen tot onder andere productiemedewerker en kwaliteitsverantwoordelijke. In de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe leidt Cottus Vakschool in samenwerking met UWV zij-instromers op tot onder andere lasser, middels een 14 weken durend opleidingstraject. En in Regio Zwolle worden werkzoekenden opgeleid tot onder andere monteur slimme meters, service- en onderhoudsmonteur.

Johan van der Kleij, landelijk adviseur van UWV: ‘We zien inmiddels ook mensen uit andere sectoren in scholingsprojecten van de techniek, bijvoorbeeld ict-medewerkers, magazijnmedewerkers, bakkers, slagers, chauffeurs en zelfs mensen met een achtergrond in de detailhandel of administratie.’