Het conflict gaat over de velden die nog steeds niet goed zijn bij de vereniging. Volgens Davo zelf zijn ze al duizenden euro’s aan inkomsten misgelopen en heeft de adviseur een arrogante houding richting de voetbalvereniging.

De velden van meerdere voetbalverenigingen in Deventer zijn nog niet bespeelbaar. Dit komt doordat de zaadjes van het gras, die elk jaar worden geplant, niet goed hebben kunnen groeien door de droogte, zo meldde het Deventer Groenbedrijf eerder.

Davo stelt dat het Deventer Groenbedrijf de velden niet goed onderhouden heeft en de situatie niet goed heeft ingeschat. Ook is Davo boos om de uitspraken  die directeur Jan Jette Donker van het Groenbedrijf heeft gedaan in de Stentor. Daarin zei Donker dat wanneer de clubs eerder zouden stoppen met de competitie dat er dan ook eerder onderhoud kan plaatsvinden aan de velden. Ook zei de directeur dat hij met de opmerkingen over het mislopen van de kantine inkomsten niets kan.

Ook geeft Davo aan dat hun club één grote smeerbende is omdat er wordt gesproeid met grondwater. Hierdoor zit er een flinke ijzeraanslag op alle bouwwerken rondom het veld. Davo geeft aan al eerder gezegd te hebben dat de sproei installaties niet goed op het veld gericht staan, hieraan gaf het Deventer Groenbedrijf echter geen gehoor. De schoonmaakspullen die werden aangeboden zodat Davo met zijn vrijwilligers alles kon schoonmaken schoot in het verkeerde keelgat bij de voetbalclub.

Groenbedrijf onderhoud velden

De directeur van het Groenbedrijf Jan Jette Donker laat aan Deventer radio en televisie weten dat hem door de Stentor werd gevraagd naar de inkomsten van de verenigingen. Donker reageerde door aan te geven dat het Groenbedrijf zich alleen bezighoudt met het veldonderhoud en dus kan hij de vragen over de omzet niet beoordelen of erop reageren.

Ook geeft het Groenbedrijf aan niet de hele tijd te hebben gesproeid omdat hierdoor ook het onkruid gaat groeien. Ook speelden de hoge nachttempraturen mee tijdens de droge periode, hierdoor vond er ook veel verdamping plaats. Ook hadden de velden te maken met engerlingen, dit zijn beestjes die de wortels van het gras opeten. Kraaien en Roeken eten deze engerlingen vervolgens weer op waardoor zij de hele dag in het gras zitten te pikken. Dit zijn aldus het Groenbedrijf meerdere redenen waarom het lastig was om de velden te onderhouden.

Voor de ijzeraanslag op de bouwwerken rondom de velden heeft het Groenbedrijf ook een verklaring: “Er heeft gedurende de zomer regelmatig een harde wind gestaan waardoor de sproei installaties soms anders zijn gaat staan terwijl ze wel gewoon goed stonden aan het begin van de dag. Er was niet de hele tijd iemand aanwezig bij ons op het complex en dus kan het zijn dat er ook naast het veld is gesproeid” aldus Donker. Ook geeft Donker aan dan het altijd handig is om reclameborden af te dekken.

Of DVV Davo met hun klachten nog meer gaat doen dan ze kenbaar maken is nog niet bekend.

Arend Koldenhof