Op de lijst staan 23 kandidaten daarvan zijn er 5 Deventenaren: Anne Veldhoen (plek 5),  Tjoek Korenromp (plek 7), oud-wethouder Jos Piery (plek 14), Martin Hoek (plek 17) en Piet de Noord (plek 22).

De kern waar het voor Water Natuurlijk om draait: een duurzaam ingericht en beheerd watersysteem in een aantrekkelijke omgeving, waarin het voor mensen, dieren en planten, nu én in de toekomst, goed toeven en veilig is. Vier thema’s die steeds terugkeren in hun campagne zijn: groen, gezond, genieten en gezamenlijk investeren.

 

Groen

Klimaat is een groot en belangrijk onderwerp voor Water Natuurlijk, daarom zien ze klimaatverandering als één van hun grootste uitdagingen. Ze willen toekomstige problemen voor zijn en met de gevolgen om te gaan. Duurzaamheid is daarom iets wat ze willen terug brengen in deze uitdaging.

Als tweede hoofdpunt willen ze zorgen dat de biodiversiteit, verschillende soorten wezens in de natuur, goed verzorgt wordt zoal in het water als er boven. Ze willen dit doen in samenwerking met natuurbeheerders, boeren, bedrijven en andere partijen.

 

Genieten

Mensen moeten volgens hun ook nog kunnen blijven genieten van het water in het landschap, daarom willen ze toegankelijke dijken en paden langs wateren voor wandelaars of fietser, goed viswater, ruimte voor watersporters en zorgen voor veilig zwemwater.