In Deventer heeft Vier het Leven sinds september ook een nieuw gezicht gekregen: Daphne Meerdink Veldboom is Margot Dopheide opgevolgd voor de coördinatie van uitjes voor ouderen in de provincie Overijssel en Apeldoorn. 

Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert Vier het Leven culturele uitjes met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen ondernemen. Deelnemende ouderen gaan samen met vrijwilligers van Vier het Leven naar theater, film, concert of museum.  

“Ik ken Vier het Leven vanuit mijn vorige werk, ik was coördinator ticketing bij De Deventer Schouwburg en had daarom vaak contact met Margot. Ik vond het zo mooi dat we bezoekers van de schouwburg weer zagen terugkomen en genieten. Ze kwamen altijd trouw en dat men door het bereiken van een hoge leeftijd niet meer (alleen) wil of durft te gaan, vond ik erg verdrietig. Gelukkig kunnen ze nu onbezorgd weer op stap. Met name het bezoeken van een theatervoorstelling is zo belangrijk voor het welbevinden van de mens. En naast het culturele aspect is het gewoon een erg gezellig uitje. Gelukkig kan ik de eenzaamheid van deze mensen een beetje helpen verdrijven. ” aldus een enthousiaste Daphne Meerdink Veldboom. 

Vier het Leven in Deventer 

Deelnemende ouderen worden door vrijwilligers persoonlijk thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Samen genieten ze van voorstellingen in de Deventer Schouwburg of Orpheus in Apeldoorn. We hopen binnenkort ook film- en theatervoorstellingen in MIMIK aan te kunnen bieden en gaan ook naar festivals of musea in en om Deventer.  

“We zijn landelijk actief, maar ik ben verantwoordelijk voor de regio’s Almelo, Hengelo, Enschede, Rijssen, Holten, Deventer, Gorssel, Twello, de Veluwe en Apeldoorn. Vooral Deventer heeft een speciaal plekje in mijn hart,” vertelt de kersverse coördinator die zelf woonachtig is in deze prachtige Hanzestad.    

Bijzondere belevenissen voor gasten én vrijwilligers 

De kracht van Vier het Leven zit in de menselijke aanpak, de persoonlijke aandacht en het wegnemen van drempels. De begeleiding, vervoer, entree en consumpties zijn allemaal inbegrepen. De vrijwilligers zijn zelf cultuurliefhebbers. Zij bieden deze ondersteunende arm en individuele aandacht die nodig is om samen te kunnen genieten. 

Door weer uit te gaan komen ouderen in contact met ervaringen die het leven de moeite waard maken. Een avontuurlijke reis waarvoor culturele arrangementen zich bij uitstek lenen. Je wordt ondergedompeld in een andere belevingswereld die confronteert, verleidt, verrast en ontroert.  

Voorstellingen dit seizoen 

Donderdag 28 oktober gaat men naar Simone Kleinsma en zondag 14 november naar Gerard Alderliefste & Friends, beide in de Deventer Schouwburg. Op dit moment wordt het programma voor de rest van het seizoen gemaakt en zal halverwege november bij de gasten van Vier het Leven op de mat vallen. Om op de hoogte te blijven kun je je aanmelden en programmaboekjes worden aangevraagd via www.4hetleven.nl.