Naast het feit dat de organisatie enkele spelers middels een “blind-date” aan andere spelers had gekoppeld in de beginnerspoule, waardoor er verrassende combinaties op de baan kwamen die ook nog eens ver kwamen in het toernooi, waren er bij de ruim 50 deelnemers ook vele inschrijvingen van buiten Deventer, precies datgene waarvoor een open toernooi bedoeld is!

Zo was er in de sterkste poule (topklasse) een duo aanwezig uit Amsterdam. Dat deze editie daarnaast ook een internationaal tintje zou krijgen was niet verwacht maar een leuke bijkomstigheid, er waren namelijk spelers met Spaanse en Egyptische achtergrond en zelfs een speler uit Mexico (daar waar de sport in 1969 ontstaan is). De duo’s kwamen overigens zowel als gemengd dubbel, damesdubbel en herendubbel tegen elkaar uit.

Direct op vrijdag vanaf de allereerste wedstrijd tot en met de laatste avondwedstrijd was er flinke strijd op de baan waar het aanwezige publiek flink van kon genieten onder het genot van een hapje en een drankje, een dikke uitslag in de set wilde bijvoorbeeld zeker niet zeggen dat er geen spannende rally’s en games te beleven waren. Op de zaterdag ging de strijd gewoon verder om een plek richting de finales te bereiken met een aantal wedstrijden waarin een derde set in de vorm van een super-tiebreak voor de beslissing moest zorgen.

Op zondagmiddag stonden de finales op het programma waarin in alle 4 de partijen in twee sets beslist werden. Bij de beginners won een herendubbel uit Almelo van een gelegenheids- en gemengd koppel uit Deventer/Holten. Ook in de gevorderdenpoule ging de eerste prijs mee naar Almelo, ten koste van twee spelers van TC Colmschate.

Bij de wedstrijdspelers kon een duo van Deventer Padel/LTC Barneveld de prijs in de wacht slepen tegen een koppel van Deventer en Amstelveen. Tenslotte kreeg het herendubbel van Deventer Padel in de topklasse een stevige les van hun tegenstanders van Play Padel Amsterdam. Laat dat team nou net ook de tegenstander zijn tijdens de komende competitie. Dat belooft nog wat (op 31 maart in Amsterdam)!

Bekijk het Decathlon Open: Planning en uitslagen
Bekijk het Decathlon Open: Foto’s op Facebook Deventer Padel.