Het echtpaar Wesselings- van Breemen wilde na hun dood iets voor de stad blijven betekenen. Het gemeentebestuur richtte de stichting op (1989) en werd verantwoordelijk voor de financiële administratie en het secretariaat. Het bestuur wordt niet betaald en beslist onafhankelijk over de toekenning van de aanvragen. Alleen de revenuen van het vermogen worden jaarlijks besteed.    

Een tweede echtpaar 

Het bestuur van de Stichting WvB is verrast door het legaat van dit tweede echtpaar. Jan en Hermien hebben daar vanuit hun liefde voor de cultuur volmondig voor gekozen. Zij genoten in hun vrije tijd vooral van jazzvoorstellingen in Deventer en daarbuiten. Ook bezochten zij met regelmaat de Zondagmiddagconcerten in het Worpplantsoen en andere buitenvoorstellingen in Deventer. 

Er is een fonds op naam gecreëerd om hen te eren. Toekenning van de aanvragen die passen bij de voorkeur van Jan en Hermien zullen uit dit fonds betaald worden. De criteria zijn gelijk aan die van het oorspronkelijke fonds, aanvragen is mogelijk via de website.  

Over Jan en Hermien Kloosterboer  

Ze staan bij velen bekend als een actief en betrokken echtpaar. Ze hebben zich jaren ingezet voor de Tennisvereniging Drijver’s TC. Niet alleen waren ze sportief maar ook gingen zij zich al snel buiten de baan inzetten. Jan was paraat als er technisch vakmanschap nodig was. Hermien was sociaal bijzonder actief. Van een lunch klaarmaken tot de organisatie van toernooien voor senioren. Toen er een nieuwe tribune bij baan 1 gebouwd werd, kreeg die de naam Kloosterboertribune. Echter naast hun toewijding aan de tennisclub was er hun passie voor jazz en dixieland en dat bracht hen tot deze keuze: Ze besloten de Stichting Wesselings-van Breemen op te nemen in hun testament als enige erfgenaam.  

Tijd om samen te vieren  

Het is een ongekende en substantiële schenking. Om dit te vieren heeft het bestuur besloten een eerste schenking te doen, buiten de reguliere aanvragen om. Dit zijn: Taste of Jazz Deventer en De Muziekkoepel Nering Bögel in het Worpplantsoen. Op zondag 17 oktober 2021 zijn twee cheques ter waarde van € 5.000 uitgereikt bij de aanvang van Taste of Jazz in de bibliotheek aan de Stromarkt. Door het bestuur samen met Ineke Berends, nicht van het echtpaar Kloosterboer.