Met de nieuwelingen Raymon van Emmerik, de gebroeders Kazci, Dave Willemsen en Boyd van Beijnum in de basis, begon een vernieuwd Sportclub Deventer aan het nieuwe voetbalseizoen. Na een sterke beginfase van Sportclub werd Selimovic neergehaald in de 16-meter en de scheidsrechter wees gelijk naar de stip. Selimovic ging zelf achter de bal staan, normaal een zekerheidje, maar dit keer niet want hij schoof de bal naast het doel.

WEDEROM STRAFSCHOP
In de 36e minuut was het toch raak voor de thuisclub, Daan Vegelin schoot na een mooie individuele actie, de 1-0 tegen het net. Drie minuten later werd Martin Kok op zijn hakken getrapt in het strafschopgebied en weer wees de scheidsrechter naar de stip. Nu eiste de aanvoerder, Burak Kazci, de bal op en schoot zijn ploeg naar een 2-0 voorsprong.

EERSTE KANS GELIJK RAAK
Na de 2-0 kreeg Sportclub nog genoeg kansen om de wedstrijd nog voor rust helemaal te beslissen, maar het ontbrak nog aan scherpte voorin. Achterin stond het redelijk, tot vlak voor de rust: Na een verre uittrap van de keeper van CCW, werd hun spits 1 op 1 gezet en de eerste kans was gelijk raak, 2-1.

BLEEF 2-1
In de 2e helft was het van beide kanten niet heel best, CCW drong ook niet echt aan en Sportclub ging weer verder met het missen van kansen. Daardoor bleef CCW hopen op een punt, maar het bleef uiteindelijk bij 2-1.

Volgende week is Sportclub Deventer vrij en zondag 7 oktober speelt het weer thuis tegen V. en L.

Wedstrijd Sportclub Deventer 1 – SV CCW ’16 (ruststand 2-1, eindstand 2-1)
Opstelling Sportclub: Van Emmerik, Willemsen, B. Kazci, Nijboer, Van Beijnum, A. Yahya, M. Kazci, Dziegielewski (J. Kok), M. Kok, Selimovic (K. Yahya), Vegelin

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club, wil jij jouw club ook in de schijnwerpers. Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten het op hét sportplatform van Deventer. Mailen kan naar sport@deventerrtv.nl

Klik hier voor meer info over de functie clubwatcher