“Hotseknots.” Dat was hoe Jeroen Veldmate de wedstrijd tegen FC Den Bosch gisteravond na afloop omschreef. Het knotsgekke scoreverloop had Go Ahead Eagles vooral aan zichzelf te wijten, vond de Eagles-aanvoerder. ”Dit was zeker niet goed genoeg. We moeten naar onszelf kijken. Dit was bij lange na niet het niveau dat we de afgelopen maanden als team hebben laten zien.” 

Ondanks dat er na drie kwartier een ogenschijnlijk comfortabele 0-2 op het scorebord stond, was er in de rust geen sprake van een hosannastemming. ”Die goals waren eigenlijk de enige dingen die goed gingen in de eerste helft”, vond Veldmate. ”We kregen op onze donder van de trainer en daar had hij volkomen gelijk in. Als dat bij een 0-2 voorsprong gebeurt, zegt dat eigenlijk wel voldoende. We waren bij vlagen apathisch en zaten er niet kort genoeg op.” 

Na veel onbenutte kansen van FC Den Bosch – mede door een sterk keepende Jay Gorter – hadden de Brabanders in de tweede helft een strafschop nodig om aan de aansluitingstreffer te komen. ”Dat was een flinke opsteker voor Den Bosch”, wist Veldmate. ”Je zag meteen dat er van hun kant meer beleving inkwam. Ze deden er alles aan en dat was ook de verdienste van FC Den Bosch. Deze wedstrijd gaf aan dat de ranglijst soms wat anders zegt dan de daadwerkelijke kwaliteit van de tegenstander op het veld.” 

Toch stak Veldmate ook de hand in eigen boezem: ”We hebben gewoon niet thuisgegeven. Dit soort wedstrijden hebben we dit seizoen nog niet vaak gespeeld, meestal trekken we hem nog wel over de streep door keihard te knokken. Vandaag misten we nét die paar procent extra en dan zie je dat Den Bosch ook gewoon een prima ploeg is.” 

Veel tijd om bij de tegenvaller stil te staan, is er niet. De komende periode staan er in een kort tijdsbestek namelijk enkele belangrijke wedstrijden op het programma. ”Het is nu zaak om snel te herstellen en ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen Roda JC van aanstaande vrijdag”, aldus Veldmate. ”We hebben inderdaad niet zoveel tijd om terug te kijken op het duel met FC Den Bosch en misschien is dat maar goed ook…”