Morgen gaan jullie op bezoek bij De Gazelle. Spelen er nog sentimenten of is dit een wedstrijd als alle andere?

Een wedstrijd als deze brengt toch iets extra’s met zich mee. Als jongen van Davo beschouw ik deze wedstrijd niet zoals de anderen. Deze moet je gewoon winnen.

Hoe gaan jullie De Gazelle bespelen morgen?

We moeten gewoon ons eigen spel spelen.

Na een slechte start, komt een rivaal wel goed uit of niet?

Een slechte start, zo kan je het inderdaad wel noemen. Voor ons is het nu van groot belang om de eerste punten binnen te halen. En of dat nou tegen een Lettele is of tegen De Gazelle dat maakt niet zo veel uit.

Kan je die slechte start verklaren?

Veel wisselingen in het eerste elftal. Vorig jaar zijn er 9 jongens gestopt na een fantastisch seizoen. Waar bij De Gazelle de oudere jongens al jaren de kar trekken, stoppen er bij ons 9 tegelijk. Je begint met een heel nieuw en jong team en het is gewoon nog niet op elkaar ingespeeld. Zodra dat wel het geval is zie ik die punten wel binnenkomen.

Is de trainerswissel in jullie nadeel uitgevallen?

Nee, er staat nu ook weer een goede trainer op. Het grote verschil met vorig jaar is, wat ik eerder ook al zei, de ervaren jongens die zijn gestopt en natuurlijk de kwaliteit wat hierbij wegvalt.

Wat verwacht je zondag?

Ik verwacht een leuke wedstrijd en veel strijd van beide kanten. De Gazelle heeft een goede competitiestart die zij graag door willen trekken en wij snakken naar de eerste punten. Ik hoop dat iedereen na het opwarmertje van GAE-Roda naar het echte spektakelstuk op de Rielerenk komt!

Sylvan van der Vegt

 

Programma dit weekend in het Deventer voetbal:

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club en wil jij jouw club ook in de schijnwerpers? Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten dit op hét sportplatform van Deventer.