Huub Kolkman
Volgens buienradar zou het om 14.30 uur, het aanvangstijdstip voor dit duel, droog zijn. Niets was vandaag minder waar. Het was zeer onstuimig en veel regen maakte goed voetballen moeilijk.
SV Schalkhaar moest het vandaag stellen zonder de zieke aanvaller Sven Kelder. Voorin werden nu Paul Roetert, David Klopman en Ahmet Erdem geposteerd.
Het was even wennen dat SV Schalkhaar in een blauw uittenue speelde.  De wedstrijd was nauwelijks begonnen, het scorebord nog niet helemaal geïnstalleerd, toen het al bijna mis ging voor de blauwhemden van  heden middag. Na matig wegwerken in de zestien van SV Schalkhaar probeerde een speler van SC Barbaros het van net buiten de zestien met een schot op doel. Zijn schuiver, met de wind mee, ketste nog net tegen de buitenkant van de paal.
Daarna dicteerde vooral SV Schalkhaar het spel. Vanaf de rechterkant was Ahmed Erdem in deze fase dreigend. In de 17de minuut had hij een prima actie en voorzet. De bal kwam in de zestien in de voet van David Klopman. Nadat hij de bal onder controle had wist hij met een droge schuiver de keeper te verrassen 0-1.
Kansjes op 0-2 waren zeker aanwezig, maar na een goed half uur spelen ging het mis voor SV Schalkhaar.  Een vrije trap voor SC Barbaros werd hoog in de zestien gespeeld. Met de wind onder de bal en het licht schampen van de bal door de spits met zijn hoofd werd ditmaal keeper Frans van Oldeniel te machtig 1-1. Verder was de eerste helft zeer rommelig, vanwege de weersomstandigheden ging er veel mis. Veel foute passes, ballen die door de wind over de zijlijn of achterlijn verdwenen.
De tweede helft waren er kansen voor beide ploegen. Eerst was het David Klopman die vanaf rechts oog in oog kwam met de keeper van SC Barbaros. Zijn inzet werd gekeerd. Daarna volgden er een paar goede reddingen van de prima keepende Frans van Oldeniel. Kansen waren er voor o.a. Milan te Riele, Ahmet Erdem en Koen Klosters.
Frans van Oldeniel redde nog bekwaam in een 1 tegen 1 situatie.
De scheidsrechter zag een handsbal door een SC Barbaros verdediger  in de zestien over het hoofd.
Verder dan 1-1 kwamen beide ploegen niet. Uiteindelijk een terechte eindstand waarbij twee ploegen onder lastige omstandigheden toch voor de winst probeerden te gaan.
Op de ranglijst veranderd er weinig. De ploeg van hoofdtrainer Marcel Geestman kon door dit gelijke spel niet inlopen, de koplopers wisten vanmiddag wel te winnen. Volgende week staat de wedstrijd tegen ATC 65 op het programma. SV Schalkhaar speelt dan haar thuiswedstrijd tegen de andere ploeg uit Hengelo, die momenteel hetzelfde aantal punten heeft als SV Schalkhaar.