Forum voor Democratie (FvD) weet opvallend veel stemmen te winnen in Zandweerd-Noord, Tuindorp/Oranjekwartier en de wijk Colmschate. In Colmschate-Zuid is de partij nipt de grootste, gevolgd door de PvdA. Het dorp Colmschate stemt vooral VVD en GroenLinks.

Alleen in Rivierenwijk-West weet de partij van Geert Wilders een vuist te maken. Hier is de PVV de tweede partij. In Borgele, Zandweerd en Voorstad gaat de PVV en het FvD ongeveer gelijk op qua stemmen, waarbij de FvD de (iets) grotere partij is.

Zowel in Rivierenwijk-West als -Oost weet de partij DENK de meeste stemmen te halen. Ook het Rode Dorp kent veel redelijk veel DENK stemmers. In deze buurt is GroenLinks wel de grootste partij.

In de wijk Vijfhoek wordt vooral VVD en GroenLinks gestemd. Diepenveen en Schalkhaar stemmen ook deze partijen, waarbij in Schalkhaar ook veel CDA-ers te vinden zijn. In het buitengebied zijn afwisselend het CDA en de VVD de grootste partij. De forens stemde op het Centraal Station vooral op GroenLinks en D66, waarbij opvalt dat er weinig treinreizigers zijn die zich verbonden voelen met het CDA en de VVD.

De regeringspartij D66 ziet haar aanhang vooral terug in het centrum en de dorpen Diepenveen en Schalkhaar. De ChristenUnie is verspreid over de stad, met uitschieters in Colmschate-Noord en de Vijfhoek.

Partij voor de Dieren weet haar aanhang vooral te vinden in het centrum en rond de Zwolseweg. Het buitengebied moet niet veel van de partij hebben. De kleinste partij in Deventer is de SGP met 170 stemmen.