“Toen ik twaalf jaar was, had ik samen met mijn vader en Guido een seizoenkaart voor Vak H”, vertelt John van Tongeren. “Later ben ik via Vak G naar de B-Side verhuisd. Ik ben een ‘diehard’ Eagles-fan, de club is me met de paplepel ingegoten.” 

Met Van Tongeren Trading werd John zo’n vijf jaar geleden Business Partner van Go Ahead Eagles. “Binnen de Stedendriehoek is de Business Club van Go Ahead Eagles nu eenmaal een van de grootste zakelijke netwerkorganisaties. Eerder dit jaar raakten Guido en ik in gesprek met Go Ahead Eagles over naamsvermelding op de rechtermouw van het wedstrijdshirt. Eigenlijk hoefden we er beiden maar een half glas bier over na te denken voordat we besloten om het gewoon te doen.” 

Sinds 2009 is John van Tongeren met handelsfirma Van Tongeren Trading BV actief op het gebied van in- en verkoop van nieuwe en gebruikte pompen, buizen, slangen en aanverwante artikelen. “Het merendeel hiervan wordt wereldwijd verkocht aan aannemers, bronbemalers en verhuurders. Daarnaast worden pompen verkocht aan de mijnbouw, industrie en agro-industrie. Onze kracht zit in onze flexibiliteit en snelle levering. We hebben een grote voorraad verschillende pompen en kunnen deze als het moet binnen één of twee dagen naar de gewenste bestemming brengen, waar dan ook ter wereld.” 

Zijn broer Guido levert met Henk van Tongeren Water & Techniek veelzijdige oplossingen in de watertechniek. “Eigenlijk zijn John en ik gedeeltelijk in hetzelfde vakgebied actief. Wij verhuren pompen en verkopen ook wel eens producten aan de handelsonderneming van John. We werken veel samen, hebben zowel privé als zakelijk een band en hebben dezelfde passie voor Go Ahead Eagles.”

Sinds begin 2017 is Guido van Tongeren voor honderd procent eigenaar van het familiebedrijf Henk van Tongeren Water & Techniek, dat halverwege de vorige eeuw door zijn opa werd opgericht als loodgietersbedrijf. “Wie veilig wil werken in een droge bouwkuip, een tunnel wil graven of de natuurlijke omgeving duurzaam wil infiltreren, heeft de juiste technieken, ervaring en mankracht nodig. Eigenlijk doen we bij Henk van Tongeren Water & Techniek alles om projecten in beweging te houden. We hebben inmiddels al meer dan zeventig jaar ervaring met projecten voor zowel bedrijven als overheden. Wij werken daarbij vanuit vijf kernwaarden: menswaardig, betrouwbaar, positief, slagvaardig en verantwoordelijk.” 

Ook bij Guido stroomt het rood-gele bloed door zijn aderen. “Van jongs af aan ben ik al Eagles-fan. Toen ik nog maar vier jaar oud was, ging ik al met mijn vader naar De Adelaarshorst. Tegenwoordig kom ik altijd met veel plezier naar de Business Club voor een gezellig avondje uit, want Go Ahead Eagles heeft het in de Business Lounges allemaal mooi voor elkaar.” 

 “Guido en John zijn Eagles-supporters in hart en nieren”, weet ook  Jan Willem van Dop, algemeen directeur van Go Ahead Eagles. “Jaren geleden zijn ze met hun bedrijven als Business Partner toegetreden tot de Business Club en nu zetten ze de volgende stap als mouwsponsor van het wedstrijdshirt. Go Ahead Eagles is erg blij met de enorme commitment die Henk van Tongeren Water & Techniek en Van Tongeren Trading daarmee tonen. Met hun bedrijven denken Guido en John ook altijd mee met de club, waarmee ze Go Ahead Eagles ook echt versterken. Dat is echt tekenend voor zowel Henk van Tongeren Water & Techniek als Van Tongeren Trading.”