Go Ahead Eagles doet mee met een test om te kijken hoe clubs zoveel mogelijk supporters veilig in het stadion kwijt kunnen. “Wij zijn met de gemeente Deventer, politie, supporters (en binnenkort de GGD) in gesprek om te kijken wat we kunnen doen om op twee augustus misschien alle seizoenkaarthouders in het stadion te krijgen. Het klinkt misschien raar, maar dan moeten we de anderhalve meter regel doorbreken. Alle seizoenskaarthouders krijgen een brief, want ze moeten dat natuurlijk wel willen.”, vertelt Jan Willem van Dop in de talkshow.

Besmettingen 

De afgelopen maanden is Van Dop veel bezig geweest met de voorbereidingen op volgend seizoen. “Dat zorgde voor heel veel gesprekken over veiligheid, tv-rechten en nog veel meer. We hebben het nu over wat er gebeurd als er bijvoorbeeld een lokale uitbraak is en de wedstrijden daar niet gespeeld kunnen worden. Kunnen we die wedstrijden dan verplaatsen?”

Naast een lokale uitbraak kunnen spelers van clubs ook besmet raken met het coronavirus. Ook naar die situatie wordt gekeken. “Dan is het natuurlijk heel makkelijk, wanneer dat je beste spelers zijn, om een verzoek in te dienen om de wedstrijd te verplaatsen. Maar dat is eigenlijk gewoon competitievervalsing. Dus hebben we gezegd dat er een onafhankelijke partij moet komen die gaat beslissen of het door mag gaan. Die partij kan eigenlijk alleen maar de GGD zijn.”, vertelt Van Dop.

Foto: Damian Selhorst

Iedereen betrokken

Alle plannen over verschillende onderwerpen legde de KNVB steeds voor aan de directeur van de Keuken Kampioen Divisie, de directeur van de Eredivisie en twee clubs uit beide competities. “Hierdoor is iedereen betrokken geweest bij de plannen voor volgend seizoen.”, aldus van Dop.

Alle selecties worden getest

Alle selecties moeten nu voor iedere wedstrijd getest worden. “Dat kost natuurlijk veel geld. Die testen worden ook niet verzekerd, dus als we nou met de gehele competitie alles tegelijk inkopen dan kost het misschien minder geld.”, vertelt Van Dop.

De gehele uitzending van Café 1902 TV kijk je hier.