In de nieuwe thuisbasis De Scheg ontving Devinco het niet geheel onbekende Woudenberg.  Na een goede voorbereiding op het zaalseizoen waarin 1e klasser Noviomagum en 4e klasser Duko met royale scores werden verslagen. Tegenstander Woudenberg staat bekend om goed en verzorgd korfbal. En is tevens een ploeg waar vaak de degens mee werden gekruist. Qua scores in balans. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Hesselink uit Zutphen!

VOORTVAREND
Devinco ging voortvarend van start door twee rake treffers van Arjen Agema. De tegenstander bleef echter in het goede spoor en beide ploegen waar aan elkaar gewaagd. De bezoekers uit Woudenberg namen na het eerste kwartier lichtelijk de overhand. Het voortvarende begin van Devinco ten spijt. Devinco was in dit deel van de wedstrijd onrustig, slordig in de passing en niet op schot zoals in de voorbereiding.

ROOK BLOED
Na de thee een onveranderd beeld. Devinco bleef achter de feiten aanlopen. De tegenstander bleef scherp en rook letterlijk bloed. Devinco werd compleet weggespeeld in deze eerste fase van de tweede helft. Ondanks een kleine opleving na een time out van coach Pieter Bouwma, wist Devinco zich toch terug te vechten in de wedstrijd. De coach van Woudenberg besloot tot eenzelfde actie en nadien moest de zege worden gelaten aan de tegenstander. De tegenstander was namelijk efficiënter dan Devinco.

Volgen twee uitwedstrijden tegen respectievelijk Regio ’72 (1-12 om 17.30 in Vaassen) en KVZ  (8-12 om 19.45 in Zutphen)  alvorens op 15 december weer thuis mag worden gespeeld tegen Animo 1.

Wim Dorgelo