Carl Michael Adrian Edqvist heet de nieuwe twintigjarige Zweedse spits van Go Ahead Eagles voluit. De Deventerclub is een huur van één jaar overeengekomen en heeft aansluitend een optie tot koop afgedwongen bij zijn huidige  werkgever Kalmar FF.

De in Karlskrona geboren Edqvist verhuisde met zijn ouders mee op 7-jarige leeftijd naar Spanje waardoor hij daar kwam te voetballen bij Las Lagunas. Málaga had zijn oog laten vallen op de jonge Zweed, maar echter wilde de familie terug naar Zweden waardoor, in 2012, Edqvist aanhaakte bij FK Karlskrona.

Op 16-jarige leeftijd werd de stap gemaakt naar Malmö FF waar hij 12 keer voor uitkwam in de hoofdmacht. Begin dit jaar werd de nu 20-jarige spits verhuurd, zonder al te veel succes overigens. Nu haakt hij dus an in Deventer, het voormalige Zweedse talent. Want bij de onder-16 t/m de onder-19 speelde hij in het Geel-Blauw van het nationale team.

In Deventer moet gaan blijken of het talent echt aan de oppervlakte gaat komen. Paul Bosvelt was opgetogen over de jonge Zweed: “We waren op zoek naar een linksbuiten met een individuele actie en creativiteit”> De club had Edqvist al op proef waarbij bij Bosvelt enkele essentiële zaken opvielen: “Zijn kwaliteiten en het feit dat hij potentie heeft om door te groeien. Aangezien zijn indruk van de club ook zeer positief was, konden we gelukkig snel zakendoen.”