De topscoorder ontbrak donderdag al op de training in Terwolde. Hij had toen van de club toestemming gekregen om met OH Leuven te gaan praten. De beide clubs zijn ondertussen overeengekomen aangaande de transfersom, details daarover worden niet prijsgegeven. Hendriks doorstond eerder vandaag de medische keuring bij zijn nieuwe club.

OH Leuven komt uit in de eerste klasse B, de eerste divisie van België, na één seizoen in de eerste klasse te hebben gespeeld. Ze spelen hun thuisduels in het King Power stadion, niet geheel toevallig overigens. De club is namelijk in handen van de Thaise groep King Power die ook eigendom zijn van de Premier League club Leicester City.

Hendriks was afgelopen seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Go Ahead Eagles. De oud spits van De Graafschap en Ajax heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen. Wil Go Ahead Eagles nog een mooi bedrag ontvangen voor haar spits, moet hij nu verkocht worden. Er is nog geen opvolger genoemd in het verhaal. Tot die tijd zullen Werkhoven en Andrade waarschijnlijk de concurrentie met elkaar aan gaan voor de nummer negen positie.

Coach Nigel Pearson toont zich zeer tevreden met de komst van Hendriks: “Sam is een speler die makkelijk de weg naar doel vindt en de concurrentie in de groep opnieuw wat aanwakkert. Deze vlot scorende spits moet ons helpen moeilijk te ontwrichten defensies in de Proximus League open te breken.”

De clubsite van zijn nieuwe club schrijft ook: “Sam is een speler die we al enige tijd volgen. Dankzij het harde werk van velen kunnen we deze deal sluiten. Ik ben verheugd dat dit rond is alvorens we naar Slovenië vertrekken en ben ervan overtuigd dat hij heel complementair is met de spelers die nu al deel uitmaken van ons team.”

Sam Hendriks tekende een contract dat hem voor drie jaar verbind aan de ambitieuze Belgische ‘eerste-divisie’ club. Hendriks is de zevende zomertransfer voor OHL. Elliott Moore en Samy Kehli keerden terug naar IH Leuven. Frédéric Duplus, Olivier Myny, Jellert van Landschoot en George Hirst versterkten de kern van coach Nigel Pearson.