Aantal besmettingen wil maar niet verder zakken      

Het aantal postieve besmettingen in regio IJsselland wil maar niet verder dalen en blijft rond de 300 per dag ‘hangen’. De cijfers per dag – met tussen haakjes het aantal positieve testen per 100.000 inwoners – waren op maandag 3 januari  december 319 (59,6) en op dinsdag 4 januari 336 (62,8).  De gemeente Staphorst telde op maandag het hoogste aantal besmettingen 16 (92,7) en op dinsdag lag de hoogste waarden in de gemeente Raalte 29 (76,5). Het laagste aantal besmettingen wordt gemeten in Ommen maandag 4 (21,9) en op dinsdag Olst-Wijhe 4 (21,8). 

Ouder dan 18 jaar (geboortejaar 2003)? Maak eenvoudig een booster afspraak!  

Het gaat hard met de boosterprik. De jaartallen klimmen dagelijks op. Ben je aan de beurt  maak dan eenvoudig online een afspraak. Klik hier voor afspraak boosterprik. Hou de site van het RIVM in de gaten voor jaartallen en andere praktische informatie. Hoor je al tot de leeftijdsgroep maar heb je nog geen brief ontvangen, geen probleem maak dan gewoon een afspraak op basis van je leeftijd.   

(Milde) klachten? Laat je testen  

Testen met (milde) klachten is nog steeds belangrijk, ook tijdens de lockdown. Dat kan met een zelftest. Maar ook in een GGD-teststraat bij jou in de buurt. De GGD neemt meer testen af dan ooit en ook tijdens de feestdagen staan we voor je klaar via coronatest.nl of 0800-1202. 

Vaccineren en boosteren 

Of je je laat vaccineren tegen corona is je eigen keuze. Het is niet verplicht, maar wel verstandig. Je beschermt jezelf tegen het coronavirus. En als je dan toch ziek wordt, ben je veel minder ziek. Onze vaccinatielocaties zijn (ook in de kerstvakantie) geopend voor 1e en 2e prikken (alleen op afspraak) en de boosterprik (alleen op afspraak en indien jouw geboortejaar aan de beurt is). Bekijk hier onze actuele openingstijden en hoe je een afspraak maakt.

Als je voor de tweede prik komt, houd er dan wel rekening mee dat er tussen je eerste en tweede prik minimaal drie weken zit. Je kunt kiezen tussen het mRNA-vaccin en het Janssen-vaccin. 

Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassene bij moet zijn. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig legitimatiebewijs verplicht, Dit geldt ook voor kinderen. En vergeet je mondkapje niet!