Op 1 mei hadden we het er al over. In verband met het coronavirus waren er vanaf toen al wat meer servicepunten open. Maar om toen drukte te voorkomen en de anderhalve meter te kunnen waarborgen, moesten bezoeken zoveel mogelijk vooraf gepland worden.

Nu heeft het Deventer Ziekenhuis bekend gemaakt dat het vanaf 13 juli alleen nog maar mogelijk is om bloed af te laten nemen als je van te voren een afspraak maakt. Dit om de anderhalve meter maatregel te kunnen hanteren en lange wachttijden te voorkomen.

Gezondheidsklachten
Wie klachten heeft als hoesten, niezen, koorts of verkoudheid wordt gevraagd om in overleg met de (huis)arts de afspraak uit te stellen. Als de (huis)arts vindt dat bloedafname op dat moment medisch noodzakelijk is, kan een patiënt gewoon komen, zegt het Deventer ziekenhuis. Het ziekenhuis zorgt dan voor een mondmasker.

Afspraak maken
Om een afspraak te maken kan je bellen naar 0570- 53 54 64. Door één van de medewerkers wordt dan een afspraak ingepland. Als je een afspraak hebt gemaakt, moet je rekening houden met de volgende maatregelen:

  • Neem je patiëntenpas mee of geldig legitimatiebewijs
  • Kom alleen naar je afspraak. Laat een eventuele begeleider buiten wachten
  • Meldt je op het afgesproken tijdstip, niet eerder
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst
  • Denk eraan om anderhalve meter afstand te houden

Na de afspraak wordt iedereen verzocht zo snel mogelijk de desbetreffende locatie te verlaten. Dit om te voorkomen dat het onnodig druk wordt op de servicepunten en er onveilige situaties kunnen ontstaan.