De Ulebelt heeft een opdracht van de gemeente Deventer om buurtbewoners te stimuleren om hun regenpijp af te koppelen van het riool. Daarmee wordt hun tuin klimaatbestendiger en raakt het riool minder snel overbelast bij hoosbuien. Maar hoe doe je dat, wat levert het op? Het webinar is bedoeld om mensen verder te helpen, zodat ze zelf aan de slag kunnen. 

Subsidieregeling
Vanuit de gemeentelijke opdracht heeft de Ulebelt al in tientallen straten en buurten de inwoners gemobiliseerd met het afkoppelen. Geslaagde initiatieven zijn te vinden op www.deventerstroomt.nl. Dat is belangrijk omdat het riool niet berekend is op de grote hoosbuien van tegenwoordig. Bovendien gaat het verdroging tegen, en hoeven mensen minder te sproeien. Voor het afkoppelen heeft de gemeente Deventer ook een subsidieregeling, waarmee de kosten gedekt kunnen worden. 

Het webinar is gratis. Onderdeel is een ontwerpworkshop voor water in de tuin. Deelnemers worden stap voor stap meegenomen in de mogelijkheden om het regenwater in hun tuin te infiltreren. Voor meer informatie en aanmelden: www.ulebelt.nl/afkoppelen