In de Bibliotheek Keizerslanden kan iedere inwoner van Deventer terecht voor praktische hulp en informatie over geld, werk, wonen en meer. Mensen kunnen ook deelnemen aan een cursus, op gebied van bijvoorbeeld taal of werken met de computer. 

Monique Bos, coördinator van de spreekuren in de Bibliotheek Keizerslanden vertelt: “We krijgen veel verschillende mensen binnen met uiteenlopende vragen. De spreekuren worden georganiseerd door allerlei organisaties uit Deventer. We hebben een breed aanbod, zoals Geldfit voor alle vragen over geld, het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) voor regelzaken met de overheid en het spreekuur voor sociaaljuridische ondersteuning. Inwoners kunnen gewoon bij ons binnenlopen en er is altijd een medewerker die je kan verder helpen. Zo helpen we samen mensen verder. Woonbedrijf ieder1, de politie en de Voor Elkaar-teams zijn een mooie aanvulling op het bestaande aanbod.”

Woonbedrijf ieder1 

Woonbedrijf ieder1 organiseert een spreekuur voor alle vragen over wonen en huren. De woningcorporatie wil dat inwoners met veel plezier in hun woning en wijk wonen. Dat begint met een prettige en veilige leefomgeving waarbij mensen elkaar kennen. Woonbedrijf ieder1 is met een wijkteam dichtbij om vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld het inschrijven voor een woning, reageren op woningen, een reparatieverzoek, algemene wijkvragen of overlast.

Politie en wijkagenten 

Bij de Politie kunnen inwoners terecht voor alle vragen over veiligheid en leefbaarheid in Keizerslanden. Jolanda de Caluwe en Ronald Oldenhof zijn wijkagent in Keizerslanden. Namens de politie zijn zij het eerste aanspreekpunt. Inwoners kunnen bij hen terecht voor meldingen met betrekking tot overlast, veiligheid, zorgen en verdachte situaties.

Voor Elkaar-teams 

Wil je iets betekenen voor een ander in de buurt of wijk? De Voor Elkaar-teams organiseren een keer per twee weken een koffietafel. Inwoners kunnen hun idee, talent of hobby met elkaar delen of elkaar helpen. Iedereen wil graag wonen in een buurt waar het fijn samen leven is. Waar je ruimte hebt om jezelf te kunnen zijn en waar voor iedereen genoeg te doen is. Waar oog en aandacht voor elkaar is en ondersteuning dichtbij, mocht dat eens nodig zijn. Zodat het fijn samen leven is én blijft in de wijk. De Voor Elkaar-teams zijn altijd in de buurt. Ze ondersteunen bij het organiseren van activiteiten. Iedereen is van harte welkom bij deze koffietafel

Bos: “Wil je beter Nederlands leren, heb je een brief ontvangen die je niet begrijpt of lukt invullen van een digitaal formulier je niet? Of heb je een probleem met je mobiel, tablet of computer? Loop dan binnen op dinsdag- en woensdagmorgen en donderdagmiddag bij de Bibliotheek Keizerslanden.

Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. De hulp is gratis. Of kijk op bibliotheek Deventer voor alle spreekuren. We helpen je dan verder.”