Eén minuut en 40 seconden….Die tijd had Mariënheem nodig om de 1-0 aan te tekenen. Dat er vrijwel altijd fouten voorafgaan aan tegendoelpunten is een feit, maar hier liet UD zich wel heel makkelijk de kaas van het brood eten.

Koninklijke UD moest dus, vrijwel direct, de hele wedstrijd in de achtervolging. Maar daar was overigens in de eerste helft absoluut geen sprake van. Mariënheem strafte de fouten prima af.

Koninklijke UD maakte niet perse meer fouten dan Marienheem, alleen ‘stond’ het niet goed. Hierdoor kon de thuisclub er gemakkelijk doorheen voetballen. Uiterst effectief liep Mariénheem uit naar liefst 3-0.

Niet dat UD helemaal geen kans had, in tegendeel. Maar ook voor de goal mistte het team van Martin Hoitink de scherpte. Met 3-0 werd dan ook de rust bereikt.

De tweede helft een totaal ander spelbeeld: UD dat aandrong en Mariënheem dat er niet of nauwelijks meer uit kwam. Belangrijk in dit spelbeeld was dat UD nu wel, zoals dat zo mooi heet, de tweede (afvallende) ballen had.

En uiteraard was er iets recht te zetten. Tel daarbij op dat Marienheem natuurlijk niet echt meer moest en je krijgt het beeld wat we te zien kregen.

Wel zette UD Mariënheen nu verder en verder onder druk en had het ook zomaar 3-3 kunnen worden. Echter, verder dan de 3-2 kwamen de Deventenaren niet.

Een dure les voor UD in deze nog prille competitie en een mooie opsteker voor de thuisploeg van de Deventer trainer Dave Kok. Zijn ploeg gaat zondag as met drie punten op bezoek bij Wesepe.
Het Koninklijke UD van Martin Hoitink is dan vrij van competitieverplichtingen.

Mariënheem – Koninklijke UD 3-2 (3-0)

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club en wil jij jouw club ook in de schijnwerpers? Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten dit op hét sportplatform van Deventer.

Klik hier voor meer info over de functie clubwatcher