Ook Deventer krijgt een speciale aflevering. Vanaf woensdag 12 februari is de aflevering te beluisteren over het Twentolmonument. In deze aflevering wordt het verhaal verteld van verzetsvrouw Corry Bosch in Deventer. Een uur voor de bevrijding van Deventer is Corry, samen met vier leden van de verzetsgroep waar zij inzat, gefusilleerd. In de aflevering zijn diverse neven van Corry te horen. Ze vertellen over haar; hoe ze in het verzet kwam en wat voor vrouw het was. Ook wordt er ingegaan op hoe Deventer de bevrijding beleefde.

Daarnaast wordt de zoektocht gestart naar het zevende lid van de verzetsgroep. Sinds het moment van zijn verdwijning heeft niemand ooit nog contact met hem gehad, laat staan over wat er nou precies is gebeurd. In Verstilde Verhalen is voor het eerst te horen waar dit zevende lid is gebleven. Op het Twentolmonument staat , als enige in Nederland, een Duitse naam.

Verstilde Verhalen 

Verstilde Verhalen maakt de oorlog tastbaar. Feiten worden in een ander perspectief gezet, doordat kleine en persoonlijke verhalen een podium krijgen. Met nabestaanden, getuigen en mensen die betrokken zijn bij de totstandkoming of het onderhoud van het monument. De twaalfdelige serie tekent verhalen op uit alle hoeken van het land. 

Elke woensdag is er een nieuwe aflevering te beluisteren via de website.