Paul de Kuyper

De Deventer jeugd kwam zaterdag en zondag in actie in de leeftijdscategorie onder 15 jaar. Bente Feenstra, Suze Lambeek, Stefan Frijns en Joep Imming versloegen in de eerste wedstrijd hun leeftijdsgenootjes van BC Olympia uit Tegelen met 4-1. Wedstrijd twee tegen BV Swish uit Krommenie wonnen de jongelingen van IJsselstad met dezelfde cijfers.

Zondagmiddag in de finale troffen de Deventenaren de jeugd van BC Zeewally uit Zeewolde. Het meisjesdubbel ging in twee games naar IJsselstad, maar in de andere partijen trok Zeewally aan het langste eind. De zege ging hierdoor met 4-1 naar Zeewolde, voor IJsselstad was er een mooie zilveren plak.

IJsselstad 3

Het derde seniorenteam van IJsselstad speelde zaterdag in Zutphen twee spannende wedstrijden in een poule met kampioenen uit de zesde divisie. Anne Eshuis, Marlieke Oude Nijhuis, Daan Eshuis en Jonas Jansen wonnen in hun eerste wedstrijd met 3-2 van BC Veglo uit Leiden. Tegen BC Delft zaten de Deventenaren net aan de verkeerde kant van de score: 2-3 verlies tegen het team dat later de titel zou grijpen. IJsselstad 3 mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen.

Strijd tussen kampioenen

Beide Deventer badmintonteams hadden zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen voor competitieteams door kampioen te worden in de reguliere competitie. In de regionale voorronden voor dit NK versloegen ze bovendien de kampioenen van andere competitiepoules in hun klasse. In Zutphen streden uiteindelijk de beste teams om de nationale titel.

Met twee keer een tweede plaats kan IJsselstad terugkijken op een mooi seizoen. In september begint de nieuwe competitie. De kampioenen komen dan een klasse hoger uit.