Volgens omstanders reed de auto met hoge snelheid door rood. De politie kon daar niets over zeggen. De bestuurder kwam van de kant van de snelweg en reed richting Saxion. De twee fietsers kwamen vanuit de Industrieweg en wilden oversteken richting Knutteldorp. 

De twee slachtoffers kwamen enkele meters verder, midden op de kruising, op het wegdek terecht. De man was er volgens een woordvoerder van de politie zeer slecht aan toe; hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer. De vrouw is gewond naar het ziekenhuis in Apeldoorn vervoerd. 

Aanhouding 

De 20-jarige automobilist uit Deventer is aangehouden. Er werd een speekseltest afgenomen omdat er een vermoeden is dat de man onder invloed van verdovende middelen achter het stuur zat. De speekseltest leverde geen duidelijkheid op, er wordt daarom nog een bloedproef gedaan. 

Onderdelen van de twee fietsen lagen over de hele kruising verspreid. De slachtoffers zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht, omdat Deventer in deze coronatijd niet twee zwaargewonde slachtoffers tegelijk kan hebben. Er was aanvankelijk een traumaheli opgeroepen, maar die bleek te lang onderweg.