Turkse Kracht heeft het traditiegetrouw erg lastig tegen De Witkampers, ze ervaren het als een stugge ploeg om tegen te spelen. Turkse Kracht begon voortvarend met een een mooie voorzet van Mehmet Colak die uitstekend werd ingekopt door Can Bayraktar (1-0).

Die 1-0 leek de ruststand te gaan worden, echter vlak voor de thee laat de keeper van De Witkampers de bal los en Mehmet Colak is er als de kippen de bij om scherp de 2-0 als ruststand te bepalen. Dan zal je denken, niks aan de hand voor de Deventer formatie van Coskun Karademir, maar integendeel! De tweede helft zijn de gasten uit Laren agressiever en Turkse Kracht geen schim van wat ze kunnen zijn.

Ze komen 2-3 achter na ongelooflijk slap verdedigen, het niet meelopen met mensen , daar ging teveel fout. “Dit overkomt ons te vaak”, concludeerd trainer Karademir die opgelucht aangeeft dat er plots een punt in zat voor zijn formatie: “Furkan maakt een uitstekende doelpunt in de laatse minuut, zou je denken toch nog een punt…”

In de extra tijd scoort Furkan Karzi die gelijkmaker waar trainer Karademir op doelt en een punt neemt de oefenmeester uiteindelijk genoegen mee. Maar er is nog meer tijd over, tijd waarin Turkse Kracht ‘de geest krijgt’ en pardoes ook nog de 4-3 weet te scoren. Want ineens is daar Benjamin Ozkok die, na een uitstekende actie, met een dodelijk schot het sportpark Rielerenk in extase bracht.

“Laat het ons een les zijn dat we tot einde wedstrijd geconcentreerd moeten zijn en niet denken dat het op halve kracht moet”, aldus de opgeluchte trainer Coskun Karademir die tevreden leek met een punt maar pardoes werd overvallen de de driepunter die diep in de extra tijd werd gemaakt. Een knotsgek duel bepaald dat Turkse Kracht bovenin blijft meedoen, ze staan puntgelijk met koploper Wijhe’92 en drie punten voor op het verrassende Acticia dat over twee weken de tegenstander is.

Turkse Kracht-Witkampers
Rust, 2-0, eindstand 4-3
Can Bayraktar 1-0
Mehmet Colak 2-0
Witkampers van 2-0 naar 2-3
Benyamin Özkok 4-3

YASAR EREN