De tegenstander

Na jaren van malaise in Sittard, kunnen de Limburgers weer lachen. Wat ooit een roemruchtige club was, verdween in 15 jaar tijd in een amateurclub op profniveau. Mede door de overname van Turkse zakenman Isitan Gün is Fortuna Sittard op de weg terug. Met jonge talentvolle spelers en een trainer met internationale allure verbaasde Fortuna vriend en vijand in de Jupiler League. Het lukte Sunday Oliseh om een bijeen gekochte spelersgroep voor één belang te laten spelen. Toch maakte de Nigeriaan het seizoen niet vol. De trainer kreeg halverwege het seizoen zijn congé.

Met nog wedstrijden tegen Go Ahead, RKC, FC Den Bosch, Jong Utrecht en Jong PSV ligt de titel voor het grijpen. Toch moeten ze de ontknoping zonder twee sterspelers ingaan. Aanvallers Dianessy en Vidigal. Beide spelers raakten op het kunstgras van Almere City geblesseerd en moeten de komende periode toekijken.

Ondanks het gemis van Dianessy en Vidigal, kan Fortuna Sittard beschikken over een uitstekende selectie. Met als sterkhouder Perr Schuurs. De achttien jarige aanvoerder verruilde Fortuna afgelopen winter voor Ajax, maar wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend. Naast Schuurs, moet Go Ahead morgenavond rekening houden met Askovski, Semedo en de opgeleefde Lars Hutten.

Go Ahead Eagles

Voor de ploeg van Jan van Staa is de wedstrijd van morgen de laatste kans om nog iets van het seizoen te maken. Bij een nederlaag kan er gekeken gaan worden naar volgend seizoen. Na de 1-0 nederlaag bij Jong FC Utrecht is de kans op de play-offs minimaal. Alleen bij vijf opeenvolgende zeges, zou Go Ahead Eagles nog een kans maken om de vierde periode te pakken. Dit gaan ze proberen met een nagenoeg fitte selectie. Mauro Savastano neemt morgen de plaats over van Dennis Hettinga. Verder zullen er geen wijzigingen zijn in de basiself van Go Ahead.

Allard Lindhout zal morgen de fluit hanteren in de Adelaarshorst. De verwachting is dat er maar één vak uitverkocht zal zijn. Het uitvak was afgelopen maandag binnen enkele uren uitverkocht.

De wedstrijd is morgen natuurlijk live te volgen via Deventer Radio!

Milan Keskin