Blik is één van de best te recyclen verpakkingen. Blik is ook een veelzijdig metaal, het kent namelijk vele technische en culinaire toepassingen. De expositie ‘BLIK. Van conserven tot kunst’ vertelt over de Nederlandse eet- en drinkcultuur en toont de vele artistieke toepassingen van blik. Dat blik van deze tijd is wordt ook binnen de gastronomie opgemerkt. Voedsel in blik wint aan populariteit en is soms verser dan groente bij de groenteboer. In het kader van de expositie zetten negen chef-koks culinaire hoogstandjes met voedsel uit blik op de kaart. Proef de gerechten in de restaurants, tijdens de blikproeverijen op zondag of probeer het thuis.  

Museum De Waag bezit de grootste collectie van het land, in totaal ruim 6500 stuks. Deze verzameling is te danken aan de schenking van een blikcollectie door Thomassen & Drijver-Verblifa. Daarnaast kreeg de gemeente Deventer in 2008 een bijzondere blikcollectie van de particuliere verzamelaar A.M. Reijns uit Rotterdam ten geschenke. In de Deventer blikcollectie ligt de geschiedenis van deze bedrijfstak voor heel Nederland besloten en is daarom van nationaal belang.

Museum De Waag is van di. t/m zo. van 11.00 – 17.00 uur geopend. Elke donderdag en zondag is er om 14.00 uur een instaprondleiding. Op zondagen is er vaak een blikproeverij. Kijk voor meer informatie op www.museumdewaag.nl.