Het betreft een zogeheten Mini Triathlon, waarbij deelnemers 250 meter zwemmen, 10,4 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen. Ervaren atleten noemen de wedstrijd aantrekkelijk, aangezien het voor hen een ideale manier is om aan het begin van het seizoen te kijken waar ze qua conditie en snelheid staan. Bovendien is de wedstrijd een goede gelegenheid voor mensen die een keer willen kennismaken met de combinatie van de sporten zwemmen, fietsen en hardlopen. De wedstrijd trekt deelnemers uit het hele land. Het parcoursrecord bij de heren staat met 28:51 op naam van Ynze Keulstra. De snelste tijd bij de dames staat met 33:19 op naam van Rina Zijgers.

De Triami Sprint Triathlon is als officiële wedstrijd aangesloten bij de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). De organisatie van de wedstrijd heeft besloten de deelnemerslimiet dit jaar te verhogen van 200 naar 250.

De atleten die beschikken over een wedstrijdlicentie van de NTB starten zondagochtend 29 april om 10:00 uur. De NTB-jeugdleden beginnen om 11:30 uur aan hun wedstrijd. De recreanten gaan vanaf 12:00 uur van start in het Borgelerbad. Er zijn prijzen voor de snelste drie heren en voor de snelste drie dames. Ook de snelste drie jongens en de snelste drie meisjes in de categorieën 8 tot 12 jaar en 12 tot 16 jaar vallen in de prijzen.

Alle deelnemers ontvangen een herinnering. Meer informatie over de Triami Sprint Triathlon is te vinden op de website www.triathlondeventer.nl

Milan Keskin