Vaste columnist Elvira Salet heeft Mika onder haar hoede gehad en reageert supertrots: “Ik heb veel plezier gehad met Mika evenals de andere rijders van het SprintTeamOOST”. Elvira blikt kort terug op Mika in het seizoen van zijn doorbraak: “Een fantastisch mooi én vooral sterk seizoen heeft Mika gereden, mentaal ook super sterk.”

Elvira doelt daarmee op wat de jongeling heeft laten zien na de teleurstellende val op de 500m tijdens het WK in Baselga di Pine in Italië. “Die ‘krankzinnige’ start op de 1000m tijdens datzelfde WK Junioren, er gewoon weer staan voor de Teamsprint én daar dan toch nog een Wereldtitel op pakken!” Elvira onderstreept dat het de topsporter Mika van Essen siert.

“Een contract bij Team Reggeborgh met trainer Gerard van Velde een fantastische stap voor Mika”, vult de oud trainster van Mika aan. De bevlogen trainster van SprintTeamOOST glimt van trots en geniet dat talent uit de regio hiermee een mooie kans wordt gegeven: “Mooier kan zijn juniorentijd niet worden afgesloten”, aldus Salet die afsloot met een blik in de toekomst: “Jullie gaan nog veel mooie sportmomenten met Van Essen meemaken.”

Afgelopen seizoen brak hij door, het Deventer toptalent Mika van Essen. Hij is nog maar net 18, maar toch maakt hij komend seizoen een indrukwekkende transfer. Van SprintTeam Oost vertrekt de in Schalkhaar geboren Mika naar Team Reggeborgh.

Het team Reggeborgh, getraind door Gerard van Velde, lijfde ook mede-wereldkampioen Janno Botman in.
Mika van Essen werd afgelopen seizoen Nederlands sprintkampioen bij de junioren en is erg blij met zijn nieuwe team. Tegen schaatsen.nl verklaarde Mika: “Ik heb er veel zin in. We hebben een mooie kans gekregen van Gerard van Velde en het team.”