Zimbabwe staat 11e op de wereldranglijst voor eendaagse wedstrijden. Dit type wedstrijd, over 50 overs, wordt volgende week in Deventer gespeeld. Nederland bivakkeert op deze ranglijst rond plek 15. Een interessante ontmoeting van twee landen kort achter de absolute cricket wereldtop.

Beide landen gebruiken deze twee wedstrijden als voorbereiding op een nieuwe internationale competitie. Deze competitie loopt van 2020 tot en met 2022. In deze zogeheten World Cup Super League gaat Nederland thuis en uit spelen tegen de wereldtop. In 2020 komen Pakistan en West Indië in Nederland spelen. De Internationale Cricket Council (ICC) is er veel aangelegen dat Nederland in deze nieuwe competitie goed kan gaan presteren.

Daarom investeert de ICC en worden wedstrijden als tegen Zimbabwe mogelijk. Salland CC beschikt sinds 2010 over een accommodatie met een internationale status. Deze status is vereist om de wedstrijden tegen Zimbabwe te mogen ontvangen. Voor de vereniging een geweldige kans om verder te bouwen aan een unieke reeks van internationale topcricketwedstrijden in Deventer. Beide wedstrijden starten om 11.00 uur en zullen tot circa 17.00 uur duren. De toegang is gratis (adres: Salland CC, David Wijnveldtweg 4, 7425 AC Deventer).