De afgelopen 2 weekenden hebben team toezicht van de gemeente en de politie strenger gecontroleerd op naleving van de coronaregels in de horeca. De ervaringen zijn positief, er zijn geen boetes uitgedeeld. Volgend weekend worden de controles voortgezet. 

De veiligheidsregio IJsselland kondigde op 23 juli aan strenger te gaan toezien op naleving van de regels. Het aantal besmettingen nam toen in korte tijd flink toe. Ook Deventer kondigde aan toezicht op horeca te intensiveren. De resultaten van het intensiever controleren zijn dus hoopgevend. 

Luisteren naar de horeca 

Voorafgaand aan de controles bezochten locoburgemeester Frits Rorink en voorzitter Koninklijke Horeca Nederland afdeling Deventer Bart Voortman een aantal horecaondernemers om met ze te spreken over het handhaven van de regels en de belemmeringen die zij daarbij ondervinden. 

In het weekend van 24 tot en met 26 juli zijn in totaal 6 waarschuwingen gegeven. In het weekend daarna werden die horecagelegenheden extra gecontroleerd. Daarbij zijn geen onregelmatigheden meer vastgesteld.

Samen volhouden 

Locoburgemeester Liesbeth Grijsen: “Gelukkig zien we dat het nu goed gaat in de horeca. Dat is belangrijk voor bezoekers en ondernemers. Zo hoeven we gelukkig geen extra maatregelen te nemen, kan iedereen een terrasje pakken en blijven we gezond. Met zo’n zomers weekend voor de deur een mooi vooruitzicht. Dat gaan we samen volhouden!”